Çorlulu Ali Paşa Medresesi'nin kapısındaki yazılar kaldırıldı

Çorlulu Ali Paşa Medresesi'nin kapısındaki yazılar kaldırıldı

Çorlulu Ali Paşa Medresesi'nin kapısındaki reklam bantları ve resimler sosyal medya kullanıcılarından gelen tepkiler üzerine söküldü. Karar.com'un da manşetine taşıdığı rezalet düzeltilirken, yazı ve resimler takılırken orijinal kapıda hasar oluştuğu görüldü.

İstanbul’un turistik semtlerinden Beyazıt'taki Çorlulu Ali Paşa Medresesi 30 yıldır kafe olarak işletiliyor. Mekanda turistik eşya satan dükkanlar da bulunuyor. 1716'da Çorlulu Ali Paşa tarafından Mimar Davud’a yaptırılan tarihi medresenin kapısına turist çekmek için yapıştırılan reklam bantları ve resimler tepki toplamıştı. 

Günde binlerce kişinin uğradığı medresenin kapısını reklam panosuna dönüştüren çirkin görüntüye gelen tepkiler üzerine işletmeci, kapıdaki yazı ve resimleri kaldırdı.

Ancak reklam panosuna dönüştürülen kapının hasar görmesi dikkat çekti. Medreseye orijinaline uygun bir kapının takılacağı öğrenildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN