'Cümbür cemaat' temizlik

'Cümbür cemaat' temizlik

24 Haziran’dan sonra ilk büyük operasyon ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen gruba yapıldı. Aralarında ‘kedicikler’ denilen 106 kadının da bulunduğu 235 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. İstanbul’da kaçmaya çalışırken yakalanan ve askeri casusluktan, tacize, tecavüze ile şantaja kadar 33 suçlama yöneltilen Oktar’ın mal varlığına el konuldu, şirketlerine kayyum atandı.

Kamuoyunda ‘Adnan Hoca ve kedicikleri’ diye bilinen Adnan Oktar grubuna yönelik İstanbul Merkezli 4 ilde 120 adrese sabaha karşı helikopter destekli operasyon düzenlendi. Adnan Oktar başta olmak üzere onlarca kişi gözlatına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Adnan Oktar ve grubuna yönelik, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, cebir, çocuğun alıkonulması, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, TMK’ya muhalefet, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet, Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğinin ihlali, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Terörle Mücadele Kanunu’na muhalefet, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet” suçlarından soruşturma başlatıldı.

DOSYADA 70 ÇOCUK ŞİKAYETÇİ: Aralarında yaşları 11 ile 40 arasında değişen 70’in üzerinde kadın ve kız çocuğunun cinsel istismar suçlamasıyla Oktar ve cemaati hakkında mağdur olarak  suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

SUÇLAMALARDA MOSAD DETAYI: 2 yıl süren soruşturmadan sonra haklarında gözaltı kararı verilen 106’sı kadın 235 şüphelinin yakalanması için İstanbul’da 22 ilçedeki 115 adres, Ankara’da 2 ilçedeki 3 adres, Muğla ve Antalya’da birer adres olmak üzere 120 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, ‘suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen Adnan Oktar, Oktar Babuna’nın da aralarında bulunduğu 79 şüpheli gözaltına alındı. Kendisini gözaltına almaya gelen polise Çengelköy’deki evinin kapısında korumaları direnirken Oktar özel arabasıyla kaçmaya çalıştı. Polis direnişle karşılaşında olay yerine PÖH’ler çağırıldı. Oktar ise Sarıyer’e kadar kaçmayı başardı ancak burada polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bu arada Oktar ve cemaatine yönelik olarak yöneltilen ‘askeri casusluk’ suçlamasının ise Türkiye’ye dair gizli belge ve bilgilerin İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD üzerinden İsrail’e yapıldığı iddia ediliyor. Oktar sağlık kontralöne hastaneye getirilişi sırasında basın mensuplarının suçlamalarla ilgili soruları üzerine, “İngiliz derin devletinin oyunları bunlar, hepsi yalan” dedi.

İKİ NUMARA KAÇTI: Operasyonda ismi gözaltına alınacaklar listesinde olan Adnan Oktar örgütünün 2 numaralı ismi Tarkan Yavaş’ın operasyon sırasında kaçtığı ortaya çıktı. Bilim Araştırma Vakfı’nın eski Başkanı olan Yavaş, küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismar, dolandırıcılık ve uluslararası ajanlık başta olmak üzere 20 suçtan aranıyor. Emniyet yetkililerinin verdiği bilgilere göre, kaçan Yavaş’ın silahlı olduğu öğrenildi.

18-07/12/screenshot_2.jpg

ÇOK SAYIDA SİLAH BULUNDU: Başta Adnan Oktar’In Çengelköy’deki lüks evi ve canlı yayınlarını yaptığı A9 TV binası olmak üzere operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda silah, uzun namlulu silah, mermi, çelik yelek, zırhlı arabalar cip ile bir çok belgeye el konuldu. Aramaların yapıldığı adreslerde bulunan lüks araçlar dikkat çekti.

HASTANEDE YUMRUKLU TEPKİ: Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Adnan Oktar’a çıkışta vatandaşlar tepki gösterdi. “Kediciklerin nerede” diye bağıran vatandaşlara gülümseyen Oktar’ın bulunduğu polis aracı yumruklandı. Polis Oktar’ın bulunduğu aracı hızlı bir şekilde emniyete götürüldü.

 MAL VARLIKLARINA EL KONULDU: Operasyonun başlamasından bir kaç saat sonra mahkeme kararıyla Oktar ve diğer şüphelilerin bütün mal mal varlıklarına el konuldu. Mahkeme Oktar ve grubun şirketlerine de kayyum atadı.

'PARA KAYNAKLARI 'JÖN' DENİLEN MÜRİTLER'

Oktar ve grubuna yönelik 1999 yılında düzenlenen operasyonun başında bulunan dönemin İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. “19 yıl sonra bu konuda haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı” diyen Saçan, “Bugün yapılan çok yerinde ve doğru bir operasyon. Böyle bir örgütün gerçekten var olduğuna inanıyorum. Polis iyi bir iş yaptı. Toplumda hem dini hem insani açıdan çok tehlikeli bir örgüt” ifadelerini kullandı. Saçan, “Örgüt, zengin ailelerin çocuklarına musallat olduğu için güçlüler. Bu çocukların belinde de silah var. Silahı da legal yollardan kullanan bir örgüt” dedi. Adnan Oktar ve grubunun büyük bir para gücüne sahip olduğunu aktaran eski Polis Müdürü Saçan, bu güce de özellikle ‘jön’ denilen müritlerin zengin ailelerin kızlarını ayarladıklarını, onlarla birlikte olurken çekilen gizli kamera görüntüleriyle şantaj karşılığı para elde ettiklerini ileri sürdü.

VİTRİNDEKİ KADINLAR ÇİFTE SİLAH TAŞIYOR

Adnan Oktar grubundan 2017 yılında “Pijama ve terlikle bir gece yarısı kaçtım” diyen Ceylan Özgül operasyon sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özgül, “7, 10, 14 ve 17 yaşında kızlar burada tacize uğruyor. Tecavüze uğrayan kızlar var. Halk, bu konular açıldıkça hangi pisliklerden kurtulduğunu daha iyi anlayacaklar” diyerek “Vitrinde masum görünen bu kadınların bir kısmı çift silahla geziyorlar. Türkiye ortaya çıkanlarla daha çok şaşıracak” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN