Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik'ten geri adım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik'ten geri adım

Daha önce, "Türkiye, Kaşıkçı vakasını deşelemeyip krala yardım ediyor" diyen İlnur Çevik, bugünkü yazısında, "Başka ülke olsaydı Kaşıkçı olayı örtbas edilirdi" diye yazdı.

Çarşamba günü Yeni Birlik'teki köşe yazısında Cemal Kaşıkçı cinayetini konu eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, "Türkiye, Kaşıkçı vakasını deşelemeyip krala yardım ediyor" deyince tartışmalara neden olmuştu.

Sosyal medyada köşe yazısının gündeme gelmesinin ardından tartışmalar da başlamış, İlnur Çevik bu yazı yüzünden büyük ölçüde eleştirilmişti. Çevik, bugün yine Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında bir yazı kaleme aldı. Ancak bu kez bir önceki köşe yazısının tam aksi istikaminde görüşler sundu.

18-10/20/ilnur-manset.jpg

Cemal Kaşıkçı cinayetinin başka bir ülkede olması durumunda örtbas edileceğini ileri süren Çevik, "Türkiye büyük bir olgunluk ve ciddiyetle ve büyük ülke olmanın verdiği sorumlulukla Kaşıkçı cinayetini aydınlatmak için uluslararası kaideleri de gözeterek soruşturmasını başarıyla sürdürüyor" diye yazdı.

Çevik'in köşe yazısı yayına verildikten sonra Suudi Arabistan Başsavcısı itirafda bulunmuş, Cemal Kaşıkçı cinayeti resmiyet kazanmıştı.

Yazısının son bölümünde eleştirilere de yanıt veren İlnur Çevik, "Bazı yazarların ve yorumcuların bu sütunlarda yazılanları okumadıkları, kulak dolgunluğu ile bol keseden atıp tutukları görülüyor… Hatta yazılan cümlenin başını alıp ortasını atıp son bölümünü kullanıp anlam üzerinde oynayanlar bile oldu… Lütfen hem yazıları tam okuyun hem de okuduğunuzu anlamaya çalışın" diyerek kendisini savundu.

İlnur Çevik'in yazsının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN