Erdoğan'dan ABD Savunma Bakanlığı'na Afrin cevabı: Ahlaksız, vicdansız...

Erdoğan'dan ABD Savunma Bakanlığı'na Afrin cevabı: Ahlaksız, vicdansız...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerinin Türkiye için sıradan bir seçim olmadığının altını çizerek, AK Parti içerisinde yer alan ve alacak isimlere çok net bir uyarıda bulundu. Erdoğan, "Her kim AK Parti'yi kısır döngüye sokmaya çalışır, böyle bir çabanın içine girerse karşısında ilk önce şahsımı bulur" dedi. Cumhurbaşkanı Afrin'de sivillerin öldürüldüğünü söyleyen ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü'ne de sert karşılık verdi. Erdoğan, "Be vicdansız ahlaksız Doğu Guta'da her gün yüzlerce çocuğun yaşlının alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun teröriste karşı verilen mücadelen rahatsızlık duyuyor yalan yanlış haberler veriyorsun" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Burada gerçekleştirdiği konuşmada önemli açıklamalar kaydeden Erdoğan, 2019 seçimlerine ilişkin hem vatandaşları hem de AK Parti içerisinde yer alan isimleri uyardı.

"Her geçen gün 2019 seçimlerine hazırlık hususunda çalışmalarımızı sıklaştırmak durumundayız. 2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir" diyen Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

"2019 seçimleri ile Türkiye yepyeni bir sisteme geçecektir. Her seçim diğerini etkiler. Mahalli seçimlerde alacağımız netice, cumhurbaşkanlığı seçimine de yansıyacaktır. Mahalli idareler seçimlerinde hedefimizi en az yüzde 50 olarak koymalıyız. 

18-02/23/e1.jpg

KARŞISINDA ÖNCE ŞAHSIMI BULUR

Milletvekili seçiminde partinin ağırlığı çok çok önemlidir. Ancak mahalli idareler sadece parti ile kazanılmaz. Seçeceğimiz adaylar burada çok önemli. Her kim AK Parti'yi kısır döngüye sokmaya çalışır, böyle bir çabanın içine girerse karşısında ilk önce şahsımı bulur. Türkiye tarihi bir süreçten geçerken, kimsenin kişisel hesabı, hırsı ve kibri ile uğraşamayız, vakit kaybedemeyiz.

YENİ SEÇİM SİSTEMİ

AK Parti ve MHP olarak kurduğumuz ortak komisyon seçim ittifakı ile ilgili çalışmalarını tamamladı ve kanun teklifini Meclis'e sundu. Bu teklifte mahalli seçimlerle ilgili bir yenilik yok. Sadece milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesine paralel olarak belediye başkanı il genel meclis üyesi muhtarların da seçilme yaşı 18'e indiriliyor. Eskiden ayrı ayrı zarflara konan oyların tamamı gereksiz oy iptallerine sebep olmasın diye aynı zarfa yerleştirilip aynı sandığa atılacak. Herkes kendi adayını gösterecek.

18-02/23/e2.jpg

Asıl yenilik milletvekili seçimlerinde olacak. Birden fazla parti bir araya gelerek milletvekili seçimine ittifak halinde gidebilecek. Buna Cumhur İttifakı diyoruz. Böyle bir durumda seçim pusulasında ittifakın içinde yer alan partilerin amblemleri bu birlikteliğe verilen ismin altında aynı çerçevede yer alacak.

HEDEF OYDAKİ ZAİYATI YOK ETMEK

Her parti kendi listesiyle seçime gidecek. Hedef oydaki zaiyatı yok etmektir. Seçmenler hangi partiyi istiyorsa onun amblemine mührünü vuracak. Oylar birlikte sayılarak toplam milletvekili sayısı belirlenecek. Sonra bu oylar partilere göre bölünecek toplam milletvekili sayısı herkesin oy listesine göre dağıtılacak. Herhangi bir partiye denk gelmeyen oylar da sayılacak.

BBP İLE İTTİFAK MESAJI

Örneğin BBP başta olmak üzere bu oluşum içerisinde yer almak isteyen ancak kendi başına milletvekili çıkarma imkanı bulunmayan ittifaktaki herhangi bir partinin listesinde seçime girebileceklerdir. Bu düzenlemeyle ittifaklar hukuki bir zemine kazandırılarak, milletin karşısına çıkılmış olacak. Meclis'te ittifaklardan kaynaklanan işbirliklerinin sürmesi milletimizin hayrınadır. Yürütmenin tek başına cumhurbaşkanının yetkisinde olması, hatırlamak istemeyeceğimiz eski devre bir daha fırsat vermeyecektir. O devir inşallah kapanıyor. Bu nedenle AK Parti olarak bizim ittifaklardan geri çekilmemize, korkmamıza neden olabilecek hiçbir sebep yoktur.

18-02/23/e3.jpg

ZEYTİN DALI'NDA YENİ STRATEJİ

Türkiye'nin güney sınırlarını terör örgütlerinin tehdidinden koruma kararlılığını dünyaya gösteriyoruz. Özellikle Suriye'de işler yoluna girmek yerine saldırıların terörün topraklarımıza kadar ulaştığını gördük. Gezi olaylarıyla başlayan 17/25 Aralık emniyet yargı darbe girişimiyle süren bölücü örgütün çukur eylemleriyle farklı bir boyut kazanan 15 Temmuz darbesiyle de adeta zirveye çıkan böylesine sıkıntılı bir süreci hep birlikte yaşadık.

Kahramanlarımız adım adım Afrin'e doğru ilerliyor. Bu sabah itibarıyla bin 873 teröristi etkisiz hale getirerek 415 kilometrekare civarında bir alanı kontrol altına almış bulunuyoruz. Bin köy bu teröristlerden arındırılmış durumda. Harekatın bundan sonraki kısmının daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz.

"BE VİCDANSIZ, AHLAKSIZ"

Bir ülkenin savunma bakanlığı sözcüsü çıkıyor, Afrin'de sivillerin öldüğünü söyleyebiliyor. Be vicdansız ahlaksız Doğu Guta'da her gün yüzlerce çocuğun yaşlının alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun teröriste karşı verilen mücadelen rahatsızlık duyuyor yalan yanlış haberler veriyorsun. Eğer biz sivil-terörist ayrımı yapmasaydık Afrin harekatı çoktan bitmişti. 

18-02/23/e4.jpg

Biz Kemal efendinin ağzıyla harekat etmeyiz Afrin'e girmeyi doğru bulmuyormuş senin zaten nereye girmeyi doğru bulduğun belli değil ki. Ne Gabar ile ilgili bir derdin var , Tendürek ile ilgili bir derdin var, ne Cudi ile ilgili bir derdin var. Derdin yok ki, onlarla sadece işbirliğin var. PKK'lı teröristleri kırk kılığa sokarak, meşrulaştırmaya çalışmalarını biz yüzlerine vurmaktan usandık, onlar hala utanmadılar.

BU YAZ SICAK GEÇECEK

Münbiç'teki en tepeden başlayan söylemlerini ortaya koyduğumuz yüzlerce dosya var. Bunu söylediğimizde haklı olduğumuzu söylüyorlar. Türkiye'nin artık oyalama taktiklerine karnı tokdur. terör örgütünün yanında kimin olduğuna bakıyoruz. Bütçeden kalkıp da 500-550 milyon dolar bunlara destek çıkarsa çok hayırlı bir yoldasın böyle mi söyleyeceğiz?

Bu yaz hem terör örgütü için hem de onları destekleyenler için sıcak geçecek öyle görünüyor. Rejim kendi topraklarını kurtarma derdi içinde değil o göç edenlerle ilgili onlardan kurtulduk diyor. Bu yola baş koyduk varsa başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar işte meydan diyoruz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN