Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Talabani için taziye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Talabani için taziye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Irak Eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin ölümünün ardından taziye dileğinde bulundu. Erdoğan Talabani'in eşi Hero Talabani'yi ve oğlu Kubat'ı telefonla aradı. Abdullah Gül ise taziyelerini resmi Twitter hesabından duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'nin ailesine taziye dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Talabani'nin vefat haberinin ardından merhumun eşi Hero Talabani'yi ve oğlu Kubat'ı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talabani'ye Allah'tan rahmet, geride kalan aile bireylerine ve yakınlarına ise sabır ve başsağlığı dilediği kaydedildi.

Abdullah Gül mesajında, "Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye Allah'tan rahmet, tüm Irak halkına başsağlığı diliyorum. Bağdat ziyaretimde Kerkük'ün Türkmen, Kürt ve Arapların eşit temsil edildiği özel bir yönetim altında olması gerektiği konusunda mutabık kalmıştık. Bu düşüncesinde de samimiydi. Umarım bu fikir tekrar canlandırılır." ifadelerini kullandı.
Abdullah Gül, mesajla birlikte Irak ziyareti sırasında Talabani ile çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı. 

İSTANBUL / DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN