Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Riyad Yönetimi'ne 6 soru

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Riyad Yönetimi'ne 6 soru

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında yaptığı açıklamada Riyad yönetimine 6 kritik soru yöneltti ve cevaplarını istedi.

AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Suudi Arabistan başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili detayları açıkladı.

18-10/23/manset-copy-1540300180-1540301928.jpg

Şu ana kadar çıkan delillere göre Kaşıkçı'nın vahşi bir şekilde öldürüldüğünü ve cinayetin önceden planlı olduğuna dair ellerinde güçlü emareler olduğunu belirten Erdoğan, Suudi Arabistan'a 6 soru sordu:

1- 15 kişi o gün neden İstanbul'da toplandı

2- Bu kişiler kimden emir alarak İstanbul'a geldi

3- Başkonsolosluk binası neden günler sonra incelemeye açıldı, önce reddedildi

4- Cinayetten sonra neden onlarca tutarsız açıklama yapıldı

5- Cemal Kaşıkçı'nın cesedi neden ortada yok

6- Suudi yetkililerine göre ceset yerli bir işbirlikçiye verildi. Bu işbirlikçi kimdir?

Erdoğan, bu sorular cevaplanmadan "siyasi bir cinayet" olarak tanımladığı Kaşıkçı'nın öldürülmesinin üstünün örtülmeyeceğini ve meselenin sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan'a Türkiye'ye gelen 15 kişi ve yerel 3 kişinin Türkiye'de yargılanmasını teklif etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN