Darbeci Terzi bütün Özel Kuvvetleri Ankara’ya çağırdı

Darbeci Terzi bütün Özel Kuvvetleri Ankara’ya çağırdı

15 Temmuz’da şehit Ömer Halisdemir tarafından öldürülen darbeci Semih Terzi’nin ihanetleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Cuntacı general, Diyarbakır, Şırnak, Muğla, Samsun ve Isparta’nın yanı sıra Hatay’dan da darbe için iki tabur Özel Kuvvet askerini Ankara’ya çağırmış.

Hatay’da, darbe girişimi soruşturmasında, Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’nin emri doğrultusunda, 2 tabur Özel Kuvvet askerinin darbe girişiminde kullanmak amacıyla Ankara’ya götürmek isteyen ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından atılan 6 asker hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. 37 sayfalık iddianamede İskenderun Ahmet Tor Kışlası’nda, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli E.Ç’nin de bilgi sahibi olarak ifadesi yer aldı. E.Ç’nin 15 Temmuz’da saat 21.30 sıralarında Semih Terzi’yle yaptığı görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi: “Terzi beni arayarak bir görev için iki taburun Ankara’ya intikal ettirilmesini istedi. Görevin içeriğini sorunca da ‘Ankara’ya gelince anlarsın, ben de Ankara’ya gidiyorum’ dedi. ‘Komutanın bilgisini dahilinde mi’ diye sorduğumda ise ‘Çok uzatma’ diye cevap verdi. Ardından Ankara’da iki, Samsun’da ve Diyarbakır’da birer tabur komutanı da beni aradı, Ankara’ya gitme emri aldıklarını aktardı. Hepsi de emrin Tuğgeneral Semih Terzi’nin verildiğini söylediler. ”      

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’yı iki kez aradığını ama ulaşamadığını, sonra mesaj attığını savunan E.Ç, o sırada televizyonda darbe girişimi olduğu yönünde haberleri görünce “komutana bir şey olduğunu” düşündüğünü aktardı. E.Ç, “Bunun üzerine tekrar arayarak ulaştığım Özel Kuvvetler Komutanı, ‘emri uygulamamamı, birlikleri İskenderun’da tutmamı, bunun şerefsizce bir darbe girişimi olduğunu ve başarısız olacağını’ söyledi. Ben de ‘birlikler hareket etmeyecek siz emir verene kadar’ dedim. ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı ile sabaha kadar 3 kez görüştüm. MİT Bölge Müdürü aradı, ‘Komutanım, uçak gelmiş haberiniz var mı?’ dedi. Ben de ‘biz devletimizin yanındayız personelimi Zekai Aksakallı’nın emirleri olmadan hareket ettirmeyeceğimi, egelen uçağı da kale almadığımı söyledim. Jandarma İl Komutanına da aynı şeyi söyledim” dedi. Darbe için askerleri Ankara’ya götürmek için gelen 6 asker hakkında 5 yıldsan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN