DEAŞ'tan Musul'un doğusuna "drone" saldırıları

DEAŞ'tan Musul'un doğusuna "drone" saldırıları

Irak'ın Musul kentinin hükümet güçlerinin kontrolünde bulunan doğu yakasına terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 5 sivilin öldüğü, 3 sivilin yaralandığı bildirildi.

Irak ordusunda görevli Tuğgeneral Nizar Muhammed el-Bestani, DEAŞ militanlarının 'drone'a (uzaktan kumandalı hava aracı) yerleştirdiği 2 roketle sivillerin bulunduğu kentin doğu yakasındaki Raşidiye bölgesine saldırı düzenlediğini söyledi.

Olayda 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 3'ünün yaralandığını ve Raşidiye çarşısına gıda taşıyan bir aracın da yandığını aktaran Bestani, örgütten temizlenen bölgelerde hala güvenliğin tam olarak sağlanamadığını ifade etti.

SALDIRILAR ARTABİLİR

Bestani ayrıca ordu güçlerinin Musul'un batısında ilerlemeyi sürdürdüğü sürece DEAŞ unsurlarının da kentin doğusundaki kurtarılmış bölgelere yönelik saldırılarını artırabileceğine işaret etti.

Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması için 17 Ekim 2016'da başlatılan operasyon kapsamında ordu birliklerinin 24 Ocak'ta kentin doğu yakasında denetimi sağladığı belirtilmişti. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de pazar günü yaptığı açıklamayla Musul'un batı yakasının DEAŞ'tan geri alınması için askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

NİNOVA/AA

Günün önemli gelişmeleri:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN