Dehşet çiftliği davasında 23 yıl hapis

Dehşet çiftliği davasında 23 yıl hapis

İstanbul Kayışdağı’nda yurttan kaçan kızları çiftlikte zorla tutarak, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan şahıs, 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ataşehir Kayışdağı’nda yurttan kaçan bazı kızları bir çiftlikte tuttuğu ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Abuzer S.’nin, “çocuğun cinsel istismarı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “reşit olmayanla cinsel ilişki”, “şantaj”, “silahla tehdit” ve “ruhsatsız tabanca, mermi ve muştayı taşımak veya bulundurmak” suçlarından 62 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Abuzer S. cezaevinden getirilirken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

'BENİ TEHDİT ETTİ, ŞİKAYETÇİYİM'

Duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan 17 yaşındaki mağdur A.K., sanığın kendisine zorla kötü şeyler yaptığını söyleyerek, görüntüleri sosyal medyada yayacağını söyleyip tehdit ettiğini anlattı.

Mağdur beyanında sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine tanık olarak dinlenen K.B., mağdur A.K.’nin iddialarının doğru olmadığını, sanığın mağdura yönelik tehditte bulunmadığını savundu.

Son sözü sorulan sanık Abuzer S., “Ben onları kendi çocuğumdab ayrı tutmadım. Kötülük yapmadım, yapsam kendi ailemin yanına götürmezdim” diyerek tahliyesini ve beraatini istedi.

SANIĞA 23 YIL HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Abuzer S.’yi mağdur A.K.’ye yönelik “çocuğun cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 21 yıl hapse çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanık hakkında “şantaj” ve “ruhsatsız silah veya mermi bulundurma” suçlarından toplamda 2 yıl hapis cezası verdi.

NE OLMUŞTU?

Ataşehir Kayışdağı’nda 21 Şubat 2018 tarihinde yurttan kaçan kızların bir çiftlikte silah zoruyla alıkonulduğu ve zorla cinsel istismara uğratılarak görüntülerinin kaydedildiği iddiası üzerine çiftlik sahibi Abuzer S., tutuklanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Abuzer S., hakkında 62 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Hazırlanan iddianamede, Abuzer S.’nin İstanbul’daki yurtlardan kaçıp yanına gelen 18 yaşından küçük kız çocuklarını Ataşehir’deki evinde ve çiftliğinde alıkoyduğu belirtilmişti. 

Abuzer S.’nin 18 yaşından küçük kız çocukları A.K., H.Ö., A.U., K.Ü.’ye karşı “çocuğun cinsel istismarı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “reşit olmayanla cinsel ilişki”, “şantaj”, “silahla tehdit” ve “ruhsatsız tabanca, mermi ve muştayı taşımak veya bulundurmak” suçlarından toplamda 24 yıldan 62 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İSTANBUL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN