Demirtaş'ı ziyarete gelen Avrupalı heyete görüş izni verilmedi

Demirtaş'ı ziyarete gelen Avrupalı heyete görüş izni verilmedi

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyarete gelen aralarında Avrupa Parlamentosu milletvekilinin de bulunduğu heyete Adalet Bakanlığı'ndan izinleri olmadığı gerekçesiyle görüş izni verilmedi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek için Avrupa Birliği Türkiye Yurttaş Komisyonu'nun organizasyonu ile AP milletvekili Julie Ward, eski AP milletvekili Francis Wurtz; Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden Miren Edurne Gorrotxategi ve Ulla Sandbaek, İzlanda Parlamentosu eski Milletvekili Ögmundur Jonasson, Westminster Adalet ve Barış Komisyonu Başkanı Peder Joe Ryan, Uluslararası Toplumsal Ekoloji Enstitüsü Danışma Kurulu Üyeleri Dimitri Roussopoulos ve Federico Venturini ile Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Thomas Jeffrey Miley, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Parti Meclis Üyesi Ayşe Berktay ve avukatlarla bugün cezaevi önüne geldi.

İZİN VERİLMEDİ

Cezaevi önünde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, heyetin Adalet Bakanlığı'ndan izinleri olmadığı gerekçesiyle cezaevine girişlerine izin vermedi. Bunun üzerine Milletvekili Hüda Kaya, avukatlarla girdiği cezaevinde yetkilerle görüştükten sonra çıkışta, heyetin bakanlıktan izinleri bulunmadığı gerekçesiyle Demirtaş'la görüşmelerini izin verilmeyeceğini söyledi. Milletvekili Kaya, "Nizamiyeden öğrendiğimize göre bakanlıktan gelen cevap olumsuz denilerek görüşmeye izin verilmedi. Benimde bir milletvekili olarak görüşüme izin verilmedi" dedi.

KÜRDİSTAN TEPKİSİ

Edirne'de yaptığı açıklama sırasında "Kürdistan" ifadesi kullanan Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Julie Ward'a, bir gazeteci, "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Türkiye'nin Doğu bölgesi var. Bu ifadeyle tam olarak ne anlatmak istiyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Terör soruşturması kapsamında Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret için kente gelen politikacı, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet adına Avrupa Parlamentosu Milletvekili Julie Ward gazetecilere açıklamada bulundu.

TÜRKİYE'NİN GÜNEYİ

İngiltere'deki seçmen kitlesi içinde Kürt kökenliler olduğunu belirterek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için "Kürdistan" ifadesini kullanan Ward'a, bir gazeteci, "Türkiye'de Kürdistan diye bir yer yok. Türkiye'nin Doğu bölgesi var. Sürekli demokrasi sorunundan bahsediyorsunuz bizim ülkemizde demokrasiden çok terör sorunu var. İnsanlarımız ölüyor, polislerimiz şehit oluyor. Bu ifadeyle tam olarak ne anlatmak istiyorsunuz?" diye sordu.

Gazetecinin beklenmedik tepkisine kaçamak cevap veren Ward, söylemini değiştirerek "Kürdistan" yerine "Türkiye'nin güneyi" ifadesini kullandı.

EDİRNE/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN