Deniz Baykal yoğun bakımdan çıkarıldı

Deniz Baykal yoğun bakımdan çıkarıldı

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal yoğun bakımdan nöroloji servisine alındı. İlk operasyonda beyin damarındaki pıhtı temizlenen Deniz Baykal, dün de kafa içi basıncının artması üzerine ameliyat edilmişti.

Ödem ve kanaması artınca dün öğle ameliyat edilen Baykal, akşam da beyninde biriken kan nedeniyle operasyon geçirdi. Baykal’ın tedavi sürecinde bazı olumsuzluklar yaşadığını belirten Prof. Dr. Erkan İbiş, “Hayati tehlike var” dedi.

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Ahhmet Demircan, Baykal'ın sağlık durumu hakkında, "Şu anda uyutulma süreci. Sayın Baykal'ın rahatsızlığı sürekli takibimizde" diye konuştu.

"BEKLEMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK"

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, bundan sonraki süreçte de sıkıntı yaşanmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çekerek şunları söyledi:

“Elbette bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir mi, oluşabilir. Ama şu koşullar altında, şu andaki bulgularla devam ettiği takdirde tablonun daha da iyiye gideceğini vurgulamak istiyorum. Deniz Bey, çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Şu andan itibaren takipten, beklemekten başka çaremiz yok.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 'Deniz Bey’de maalesef kanama ve ödem en üst düzeyde gerçekleşiyor. Solunum desteği sağlanıyor. Bilinci kapalı olarak uyuyor. Ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var' diye konuşmuştu.

Deniz Baykal'ın hayatını kaybettiğine yönelik sosyal medyada dolaşan haberlerin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama yaptı ve 'Duyumların tamamı asılsızdır.' dedi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Yoğun bakımda bulunan Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, talimat verdi. Dünyaca ünlü beyin cerrahı Uğur Türe, Baykal'a bakmak için Ankara'ya götürüldü.

Dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Baykal'ın doktorunu aradı, Baykal'ın durumuna ilişkin bilgi aldı. Ardından Özel Kalemi Hasan Doğan'a talimat verdi. Hasan Doğan, Yeditepe Üniversitesi Başkanı Bedrettin Dalan'a ulaştı ve Yeditepe Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe'yi 'ya götürdü.

Deniz Baykal'ı kontrol eden Türe, Baykal'ın durumunun stabil olduğunu ve beyin ölümünün gerçekleşmediğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN