DEVA Partili Ekmen'den iktidara çağrı: Afgan göçmenlerin savaşçı olma ihtimalini açıklayın

DEVA Partili Ekmen'den iktidara çağrı: Afgan göçmenlerin savaşçı olma ihtimalini açıklayın

Son dönemlerde artan Afgan göçmenler ile ilgili DEVA Partili Ekmen'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ekmen, Afgan göçmenler konusunda 'açık kapı politikası' olduğunu belirterek, "Biden’e verilmiş tavizlerden biri olduğuna dair çok güçlü iddialar var" dedi. Ayrıca hükümet için "Varsa bir anlaşmayı ve gelenlerin savaşçı olma ihtimalini açıklamak zorunda" diye konuştu.

Taliban'ın Afganistan'da alan kazanmasıyla birlikte birçok Afgan, göç etmeye başladı. Afgan göçmenler ise çoğunlukla Pakistan, İran ve Türkiye'ye geçiş yapıyor. Türkiye'de tartışmalara neden olan hükümetin göçmen politikasını bir kez daha gündeme getirdi.

KAMUOYU TARTIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Bununla birlikte kamuoyu da kafa karışıklığı yaşıyor. Bir kısım göçmenlerin kesinlikle gelmemesi gerektiğini savunurken bir kısım ise gelmesi gerektiğini belirtiyor. Göçmenlerin ülkeye gelmemesini isteyenler çoğunlukla ekonomik durum ve işsizlikten şikayetçiyken gelmesini isteyenler ise zor durumda kalan insanlara 'git' demenin doğru olmadığını belirtiyor. Ancak bir de göçmenlerin gelmesini ancak ayrıntılı olarak hazırlanan ve kamuoyuna da açıklanan göçmen politikası kapsamında gelmelerini savunanlar bulunuyor.

'İKTİDAR VARSA BİR ANLAŞMA AÇIKLAMAK ZORUNDA'

'Açık kapı politikası'nı eleştiren DEVA Partisi Kurucu Üyesi Avukat Mehmet Emin Ekmen, bu durumun ABD Başkanı Biden'a verilen bir taviz olduğuna dair güçlü iddiaların olduğunu söyledi. Ekmen, hükümetin eğer yapılan bir anlaşma varsa ve bununla birlikte Afgan göçmenlerin savaşçı olma ihtimallerine dair bilinenlerin açıklanması gerektiğini vurguladı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ekmen, şu ifadeleri kullandı:

"Afgan göçmenlere karşı açık kapı politikası akıl almaz bir durum. İran’ın da bir parçası olduğu bu operasyonun, Biden’e verilmiş tavizlerden biri olduğuna dair çok güçlü iddialar var. İktidar, varsa bir anlaşmayı ve gelenlerin savaşçı olma ihtimalini açıklamak zorundadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN