Devlet örgüte sızdı kripto hücreler çözüldü

Devlet örgüte sızdı kripto hücreler çözüldü

İstihbarat birimleri, darbe girişimi sonrası FETÖ’nün çeşitli yapılanmalarına ilk kez sızmayı başardı. Örgüt, ByLock’tan elde edilen bilgilerle daha etkin hale gelen muhbirleri, içeriden sızıntı olmadığı için deşifre edemedi. Bazı kritik FETÖ’cüler de devlete çalışmaya ikna edildi.

HABER: HİLAL ÖZTÜRK

Gizli yazışma programı ByLock’tan çıkan bilgilerle en kritik yapılanmaları dahi deşifre edilen FETÖ’nün içine istihbarat birimlerinin ilk kez muhbirlerini yerleştirmeyi başardığı öğrenildi. Karar’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre ByLock’tan alınan bilgilerle muhbirler doğru kaynaklara yönlendirildi. İçeriden de istihbarat alamayan örgüt, muhbirleri deşifre edemeyince operasyonlardan da haberdar olamadı. Muhbirlerin, hala devlet içinde etkili olan kripto yapılanmasına ilişkin kritik bilgiler verdiği belirtildi. Bazı FETÖ şüphelilerinin kimlikleri deşifre edilmeden devlete çalışmaya ikna edilerek örgüt içinde kalmalarının sağlandığı da kaydedildi.Örgütün en önemli silahının gizli yöntemleri olduğu yapılan soruşturmalarda ortaya çıkarılmıştı. FETÖ’nün neredeyse tümüyle deşifre olduğu soruşturma ise ByLock oldu. Programdaki kayıt listesiyle örgüt üyelerinin tespit edilmesinin yanı sıra binlerce mail, yazışma ve mesaj da ele geçirildi. Şifreli mailler çözüldükçe örgütün mahrem ekibindeki isimler de ortaya çıktı. Kan kaybeden örgütte itirafçı sayısı da arttı. Devlet, darbe girişiminden sonra ilk kez FETÖ’ye sızdı. ByLock’tan ulaşılan bilgilerle yönlendirilen muhbirler, doğru kaynaklardan kritik bilgiler topladı.

MAHREM OPERASYON BYLOCK'TAN

Ankara Başsavcılığı kaynakları, önceki gün yapılan FETÖ’nün mahrem imamlarına yönelik operasyonunun ByLock ve muhbir çalışmasının bir sonucu olduğunu belirtti. 81 ilde yapılan operasyonda gözaltı kararı verilen binlerce şüpheliden çoğuna ByLock’tan elde edilen bilgilerle ulaşıldığı öğrenildi. Öte yandan Emniyetteki Siber Büro’nun da son teknoloji kullanarak şüphelilerden ele geçirilen hardisk, flaş bellek gibi kriptolu delillerin şifrelerini kırdıkça yeni bilgilerin elde ettiği kaydedildi.

EMNİYETİ 7 BÖLGEYE AYIRDILAR

Mahrem imamlar soruşturmasında gözaltı sayısı bin 157’ye ulaştı. Gözaltına alınanların ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenilirken, örgütün, emniyeti ‘büyük bölge’ ve ‘küçük bölge’ olarak gruplara ayırdığı, Türkiye genelinde 7 büyük bölge altında çok sayıda küçük bölgeler kurduğu belirlendi. Ayrıca mahrem yapının, örgütün emniyetteki etkisini sürdürebilmek için tayin ve terfileri etkilemeye çalıştığı tespit edildi. -AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN