Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs açıklaması: Rumların talepleri saçma

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs açıklaması: Rumların talepleri saçma

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kıbrıs müzakereleriyle ilgili, "Gayet yapıcı bir tutum sergiledik. Rumların saçma talepleri oldu" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kıbrıs müzakereleriyle ilgili, "Gayet yapıcı bir tutum sergiledik. Rumların saçma talepleri oldu" dedi.

İsviçre'de 28 Haziran'dan bu yana devam eden görüşmelerde herhangi bir sonuç alınamadı. Çavuşoğlu, görüşmelerden sonuç çıkmamasının ardından Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını belirtmişti.

'ANLAYIŞLA KARŞILANAMAZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Büyük bir fırsat kaçtığını" vurgulayarak, "DoğuAkdeniz'de geçtiğimiz hafta maalesef büyük bir fırsat kaçırıldı. Bizim ve KıbrısTürk tarafının tüm yapıcı yaklaşımına rağmen Rum tarafının olumsuz tavrı nedeniyle adadaki anlaşmazlıkların bir kez daha çözümsüz kalmasından üzüntü duyuyoruz. Tarafların tutumları böylesine açıkça ortadayken, kimi enerji şirketlerinin Rum kesimini atmakta olduğu sorumsuzca adımları bir parçası olması kesinlikle anlayışla karşılanamaz" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN