Dışişleri'nden ABD'ye Kudüs tepkisi: Karar son derece kaygı verici

Dışişleri'nden ABD'ye Kudüs tepkisi: Karar son derece kaygı verici

Dışişleri Bakanlığı, elçiliğini Kudüs'e taşıma kararı alan ABD'ye tepki gösterdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "ABD'nin Kudüs kararı son derece kaygı verici, ABD uluslararası hukuku çiğnemekte ısrar ediyor" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, elçiliğini Kudüs'e taşıma kararı alan ABD'ye tepki gösterdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "ABD'nin Kudüs kararı son derece kaygı verici, ABD uluslararası hukuku çiğnemekte ısrar ediyor. Türkiye Filistin'in hakları için çaba harcayacak" denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD ne yazık ki bu kararıyla ahiren İstanbul’da toplanan İİT Olağanüstü Zirvesinin Sonuç Bildirisine ve akabinde BM Genel Kurulu’nda alınan karara yansıyan uluslararası toplumun vicdanının sesini duymadığını ya da daha vahimi umursamadığını ortaya koymaktadır. ABD’nin son derece kaygı verici söz konusu kararına karşı, Türkiye, Filistin halkının meşru haklarının korunması için uluslararası toplumun ağırlıklı çoğunluğu ile birlikte çaba harcamayı sürdürecektir."

Bütün tepkilere rağmen İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı alan ABD tarafından dün yapılan açıklamada, büyükelçiliğin İsrail'in bağımsızlığının 70'inci yıldönümü olan 14 Mayıs'ta taşınacağı kaydedilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN