Diyarbakır Bağlar'da şiddetli patlama | Son dakika haberleri

Diyarbakır Bağlar'da şiddetli patlama | Son dakika haberleri

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi’nde Emek Caddesi yakınında saat 10.45’te şiddetli patlama oldu. Bölgeye güvenlik güçleri ve ambulanslar sevk edildi. Patlama sesi kentin pek çok bölgesinden duyuldu. İl Emniyet Müdürlüğü’nün Bağlar’daki ek binasının içerisindeki atölyede panzer tamiri sırasında meydana geldiği patlamada Diyarbakır Valiliği, "Meydana gelen patlamada 1 sivil personel yaşamını yitirdi" açıklaması yaptı. Patlamanın ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılardan sivil memur Cengiz Tekin de doktorların çabalarına rağmen şehit oldu. Patlamada şehit sayısı 2'ye yükseldi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Uluslararası haber ajansı Reuters, güvenlik ve sağlık yetkililerine dayandırdığı haberinde Emniyet bölgesinde araç tamir yerinde patlama olduğunu belirtti. Reuters'a konuşan bir güvenlik kaynağı Emniyet'in içinde oksijen tüpleri ya da yakıt tanklarının da patlamış olabileceğini söyledi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Diyarbakır Bağlar'daki patlamanın nedeni henüz netleşmezken Reuters haber ajansı, güvenlik ve sağlık yetkililerine dayandırdığı haberinde Emniyet bölgesinde araç tamir yerinde patlama olduğunu belirtti.

17-04/11/19846030-9b19-4c34-af9a-4bdf4a51e29d-1491900348.jpg

Emniyet kaynakları patlamada yaralılar olduğunu ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini bildirirken, bir görgü tanığı olay bölgesinden dört yaralının ambulansla hastaneye götürüldüğünü aktardı.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİ

PANZER TAMİRİ SIRASINDA PATLAMA YAŞANDI

Diyarbakır’ daki patlamanın, İl Emniyet Müdürlüğü’nün Bağlar’daki ek binasının içerisindeki atölyede panzer tamiri sırasında meydana geldiği bildirildi.

SOYLU: 1 KİŞİ ENKAZ ALTINDA, 1 KİŞİ AĞIR YARALI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tamir sırasında patlama oldu, 1 kişi enkaz altında, 1 kişi ağır yaralı" dedi. Diyarbakır'daki patlamanın,  İl Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar'daki ek binasının içerisindeki atölyede panzer tamiri sırasında meydana geldiğini bildirilirken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

POLİS ANONS YAPTI

Merkez Bağlar ilçesindeki çevik kuvvet bakım onarım binasında panzer bakım ve onarımı sırasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı.  Patlamanın şiddeti ile söz konusu binada kısmen çökme meydana geldi, çevredeki binalarda ve araçlarda hasar oluştu.  Çökmenin meydana geldiği binada AFAD ekiplerinin çalışması sürüyor.  Öte yandan polisler gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

PATLAMA SEBEBİNDE İKİ OLASILIK

Patlamanın nedeni henüz netleşmedi.  Reuters'ın haberine göre güvenlik ve sağlık yetkilileri, Emniyet bölgesinde araç tamir yerinde patlama olduğunu belirtirken, bir güvenlik kaynağı Emniyetin içinde oksijen tüpleri ya da yakıt tanklarının da patlamış olabileceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI VALİDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valisi'ni telefonla arayarak bilgi aldı. 

GEÇEN KASIMDA TERÖRİSTLER SALDIRMIŞTI

PKK’lı teröristler Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’na geçen 4 Kasım’da saldırı düzenlemişti. Bina önündeki yolda teröristlerin bombalı aracı infilak ettirmeleri sonucu 2 polis şehit olmuş, 7 sivil yaşamını yitirmiş 100’den fazla kişi yaralanmıştı.

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan, İl Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinin yer aldığı Emniyet Ek Binası alanı içerisinde, Bakım- Onarım Şube Müdürlüğü'ne ait tamir atölyesinde bu sabah meydana gelen patlamada şehit sayısı 2'ye yükseldi. Patlamanın ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılardan sivil memur Cengiz Tekin de doktorların çabalarına rağmen şehit oldu. Böylece sivil memurlar Yunus Elaltunterin ile Cengiz Tekin'in şehit olduğu patlamada yaralanan 3 personelin ise tedavileri sürdürülüyor.

Şehit Cengiz Tekin için yarın sabah Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenleneceği belirtildi.

İşte olay yerinden ilk görüntüler:

17-04/11/58ec8c700f2545210c71e032.jpg

17-04/11/58ec9144c9de40222838cf90.jpg

17-04/11/58ec9144c9de40222838cf92.jpg

17-04/11/58ec9144c9de40222838cf96.jpg

17-04/11/dssml.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN