Diyarbakır kırsalında PKK'ya kapsamlı operasyon: Sokağa çıkma yasağı geldi F-16'lar tetikte

Diyarbakır kırsalında PKK'ya kapsamlı operasyon: Sokağa çıkma yasağı geldi F-16'lar tetikte

Diyarbakır'ın Lice, Silvan ve Kulp ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 10 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, F-16'lar da havadan destek vererek, terör yuvalarını imha edecek. 

Diyarbakır'ın Lice, Silvan ve Kulp ilçeleri kırsalında aralarından üst düzey terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, örgütle işbirliği içinde olan kişilerin yakalanması, sığınak ve barınak imha edilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Habertürk'ün haberine göre operasyon kapsamında 10 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, köylere giriş çıkışlar yasaklandı. F-16 savaş uçaklarının havadan destek vereceği belirtilirken, terör yuvaları imha edilecek.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu iafadeler kullanıldı:

"Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, Silvan İlçesi'ne bağlı; Dolaplıdere Köyü, Dağcılar Köyü, Mutluca Köyü, Çaldere Köyü, Lice İlçesi'ne bağlı; Kıyıköy Köyü, Dallıca Köyü, Türeli Köyü, Kutlu Köyü ve Kulp İlçesi'ne bağlı; Demirli Köyü, Taşköprü Köyü'nde, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 24 Şubat 2017 günü saat 16.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arzetmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN