Diyarbakır’da ‘ByLock’ operasyonu: 24 gözaltı

Diyarbakır’da ‘ByLock’ operasyonu: 24 gözaltı

Diyarbakır’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı “ByLock” kullananlara yönelik operasyonda, aralarında imam, ev hanımı ve işçilerin de olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliğince FETÖ/PDY’nin kullandığı gizli haberleşme programı olan “ByLock” programını kullanan şahıslara yönelik Bismil, Çermik, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, imamlar M.Ö., İ.K, H.O., serbest meslekle uğraşan A.Y., özel sektör çalışanları M.K., F.K., Y.Ç., M.C., V.K., M.Y., B.A., R.K., öğretmenler B.Y., Y.D., G.B., çiftçi E.S., işçi Ö.O, ihraç edilen belediye çalışanı Y.Y., emekliler M.D., Y.B., hizmetli M.Y, işçi M.K., öğrenci E.K. ve ev hanımı G.T. gözaltına alındı.

23 KİŞİ ARANIYOR

Operasyon çerçevesinde aralarında görevlerinden ihraç edilen öğretmen, doktor ve emniyet mensubunun da bulunduğu çeşitli meslek gruplarından 23 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN