Düğünleri aratmadı: Balkan ezgileriyle mahalleyi sahura kaldırdılar

Düğünleri aratmadı: Balkan ezgileriyle mahalleyi sahura kaldırdılar

Bursa Folklor Eğitim Merkezi üyesi gençlerden oluşan folklor grubu, mahalle sakinlerini def, davul ve klarnetten eşliğinde Balkan ezgileriyle sahura kaldırdı. Ortaya çıkan görüntüler düğünleri aratmadı.

BURFEM üyeleri, organizasyon için merkez Osmangazi ilçesi Gülbahçe Mahallesi'ndeki dernek lokalinde toplandı. Rumeli yöresine özgü kıyafetler giyen gençler, def, davul, darbuka ve klarnet eşliğinde Balkan müziklerini çalıp yöresel şarkılar söyleyerek Gülbahçe ve Selamet mahallelerinde sokakları dolaştı ve halkı sahura kaldırdı. 

Organizasyona kent sakinleri de büyük ilgi gösterdi. Mahalleli, sokak sokak dolaşan ve yöresel halk oyunlarını sergileyen gençlere evlerinde yaptıkları börek ve tatlılardan ikram etti. 

18-05/20/20180520_2_30472627_33921850.jpg

BURFEM folklor grubu ile üyeleri, daha sonra dernek binasında vatandaşlarla birlikte sahur yaptı. 

7. KEZ DÜZENLENİYOR

BURFEM Başkanı Adem Serbest, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonu bu yıl 7'nci kez düzenlediklerini söyledi. 

18-05/20/aw397614_04.jpg

Rumeli kültürünü tanıtmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Serbest, şöyle konuştu:

"Şu an tüm hemşirelerimiz etkinliğimizi çok hoş karşılıyor. Camlarda balkonlarda bulunan vatandaşlar bize güzel tepkiler veriyor. Aynı zamanda tatlı ve böreklerini yaptılar. Bu ikramlarını bize veriyorlar. Mahalle halkımız ve gençlerimizle sahuru gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı birlikteliğin olduğu bir ay. Biz de yapmış olduğumuz etkinlikle tüm Rumeli camiası ve Bursa halkının birlikteliğini sağlıyoruz."

18-05/20/20180520_2_30472627_33921848.jpg

AJANSLAR

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN