Durduk durduk vurduk

Durduk durduk vurduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın çok kısa bir sürede tamamlanacağını söyledi. “Durduk durduk vurduk” diyen Erdoğan, Kürtleri sokağa çağıran HDP’ye de çok sert çıktı: Şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Meydana çıkanlar bunun bedelini çok ağır öder.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bursa Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi’nde konuştu, gündeminde Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı vardı. Operasyonun kısa sürede tamamlanacağını, zaferin yakın olduğunu söyleyen Erdoğan, harekatın Kürtlere yönelik yapıldığı iddiasıyla vatandaşları sokağa çağıran HDP’ye çok sert tepki gösterdi:

TERÖRİSTLER KAÇIYOR: Sizi çoşkuyla gördükçe Afrin’e, Mehmetçik’e bakıyorum. Terör örgütü şu anda kaçıyor. Dedim ya onlar kaçacak, Mehmetçiğim, bizler hep birlikte kovalayacağız. Kara harekatı devam ediyor. Durmak yok, yola devam. Şu anda havada, karada, cephede Mehmetçiğimizi, ÖSO’yu dualarınızla yalnız bırakmayın.  İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız. Allah Mehmetçiğe, ÖSO’ya güç kuvvet versin.  Rabbim zaferle bunu noktalamayı bize nasip etsin ama ben inanıyorum Rabbim’in müjdesi var bizlere, yardımı da yakındır, ben buna inanıyorum.

YAPACAK ÇOK ŞEY VAR:  Ne oldu Cerablus’ta, Er Rai’de, El Bab’da? ‘Bakın bize yanlış yapmayın, sınırlarımıza saldırmayın, taciz etmeyin, böyle yapacak olursanız çok fazla dayanamayız.’ dedik. Bunu Sayın Obama’ya da söyledim. Obama’ya söylediğim zaman bir zeytinlik projemiz vardır. Ne yazık ki beklediğimiz cevabı almadık. On beş gündür ‘Bir gece ansızın gelebiliriz.’ diyoruz. Maalesef müttefikimiz olan bazı ülkeler ‘Biz terör örgütüne silah yardımı yapmadık.’ diyorlar ama biz terör örgütüne silah yardımı yaptıklarını tüm kayıtlarıyla biliyoruz. Kimi aldatıyorsunuz ya! Bunların takipçisi olarak durduk, durduk, durduk, bir gece ansızın vurduk ama işimiz çok, daha yapacağımız çok şey var.

HEDEF SURİYELİLERİN DÖNMESİ: Şimdi bütün mesele Afrin’i gerçek sahiplerine teslim etmek. Bizim hedefimiz nedir? Hedefimiz 3,5 milyon Suriyeli topraklarımızda var mı? Var. İşte bizim topraklarımızdaki Suriyeli kardeşlerimizi kendi topraklarına bir an önce göndermek. Şu anda attığımız, bizim attığımız adımlar da şu var. Bölücü terör örgütüne karşı atılması gereken adımları kararlı bir şekilde atıyoruz, atacağız. Buradan taviz vermemiz mümkün değil. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler. Emin olun, bunlar operasyonlardan sonra bir daha karşımıza çıkacak cesareti bulamayacaklar.

TAVİZ YOK, EZERİZ: Şimdi de bazı haberler aldım. KCK ve HDP sokağa çağırıyor. Şu anda Diyarbakır’da kongre yapıyorlar, kimseyi bulamamışlar ama bak şunu söylüyorum, şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. İstediğiniz gibi at oynatamayacaksınız. Bizi içeriden vuracaksınız öyle mi? Nasıl dağdakileri ininden çıkardıysak, sizlere de asla o meydanları bırakmayız. Sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler. Bu milli mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz. Bu, böyle bilinsin. Taviz yok, en ufak bir esneklik yok. Gereği neyse bunu yaparız. Burada ana muhalefetin başındaki zat, onlara destek veriyor diye bu doluşa gelirlerse yine aldanırlar. ‘Yok, kan dökülmesini istemiyoruz, yok şu.’ Sen ne diyorsun? Böyle bir süreç başladığı zaman burada şehadet de olur, gazi de olur, kan da olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmesinde, Bahçeli’nin operasyonun son derece önemli olduğuna dikkati çektiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Bahçeli’ye duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN