e-ALES Deneme Sınavı başvuruları 18 Ocak'ta bitiyor

e-ALES Deneme Sınavı başvuruları 18 Ocak'ta bitiyor

ALES'te deneme sınavı dönemi başladı. ÖSYM tarafından ilk kez 11 Şubat'ta elektronik olarak düzenlenecek e-ALES için deneme sınavı gerçekleştirecek.Başvuruları bugün başlayan deneme sınavı için son başvuru tarihi ise 18 Ocak.

ÖSYM tarafından ilk kez 11 Şubat'ta elektronik olarak düzenlenecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (e-ALES) gireceklerin sisteme aşinalık kazanması amacıyla 28 Ocak'ta yapılacak "e-ALES Deneme Sınavı" başvuruları başladı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, e-ALES 11 Şubat'ta elektronik ortamda yapılacağından, isteyen adayların sisteme aşinalık kazanmasını sağlamak için 28 Ocak'ta Ankara'da Esenboğa e-Sınav Merkezi'nde saat 14.30'da "e-ALES Deneme Sınavı" uygulanacak.

e-ALES Deneme Sınavı başvuruları, bugünden itibaren 18 Ocak 2017'ye kadar "https://odeme.osym.gov.tr" adresinden yapılacak. Deneme sınavı ücreti 20 lira olacak. ÖSYM Başkanı Ömer Demir, e-ALES'in ÖSYM'nin bir sınav için deneme yaptığı ilk uygulama olacağını açıklamıştı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN