E Devlet giriş ekranı | E Devlet şifremi unuttum işlemleri ve online sorgulamalar

E Devlet giriş ekranı | E Devlet şifremi unuttum işlemleri ve online sorgulamalar

E Devlet giriş ekranı haberimizde. E Devlet şifremi unuttum ve şifre alma hakkındaki bilgileri sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Online olarak SGK, askerlik, vergi borcu gibi bir çok sorgulamanın yapılabildiği E Devlet Kapısı'nda yaklaşık 480 kurumun 3 bin 900 hizmetinden yararlanılabiliyor. Peki E Devlet şifremi unuttum sorusu ile karşılaşılırsa hangi işlemler yapılmalı? E Devlet giriş sayfasını ve sorgulamalar hakkındaki bilgileri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz.

E Devlet giriş ve şifre işlemleri haberimizde. Online olarak yüzlerce sorgulamanın yapılabildiği E-Devlet Kapısı üzerinden SGK, emeklilik, askerlik, dava, vergi borcu, eğitim gibi bir çok sorgulama dakikalar içerisinde yapılbiliyor. E-Devlet sistemine giriş yapmak oldukça basit adımlardan oluşuyor. PTT'lerdan alınabilen şifreler ile sisteme giriş yapılbilirken, internet bankacılığı şifreleriniz ile de E Devlet'e giriş yapmanız mümkün. E Devlet şifremi unuttum ve nasıl yenilerim diye merak edenler için de bu işlemler oldukça kolay. Edevlet giriş ve şifre işlemleri hakkındaki detaylı bilgileri sayfamızdan görebilir, online sorgulamalar ile ilgili açıklamaları takip edebilirsiniz. 

E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

PTT'den e-devlet şifresini alan vatandaşlar, turkiye.gov.tr internet sitesini kullanarak e-devlet kapısına giriş yapabilir. Giriş yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-devlet şifresini kutulara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM İŞLEMLERİ NELER?

Profilinizdeki iletişim bilgilerinden cep telefonu ya da e-mail adresinizi doğruladıysanız, E-Devlet şifrenizi unutur, kaybeder ya da çaldırırsanız şifre yenileme işlemlerinden faydalanabilirsiniz. Bu işlemleri yapmadıysanız tekrar PTT Şube ya da merkezlerine bizzat giderek yeni bir e-devlet şifresi almanız gerekiyor.

E-DEVLET ŞİFRE YENİLEME

Daha önce e-Devlet şifresini almış olanlar ise uzun süre girmedikleri için e-Devlet şifresini unutmuş durumdalar. Bu yüzden de e-Devlet şifresini nasıl yenileyebileceklerini merak ediyorlar.

e-Devlet şifre yenileme işlemi için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz;

160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezi ile görüşmek,

PTT şubelerinden yeni şifre zarfı almak, (4 TL işlem ücreti)

Daha önceden cep telefonu onaylandıysa, cep telefonuna gelen SMS kodu ile şifre sıfırlamak

Daha önceden e-posta onaylandıysa, e-posta adresine gelecek olan kod ile şifre sıfırlamak,

İnternet bankacılığı yoluyla müşterisi olduğunuz bankanın internet şubesi sayfasına giriş yaparak e-Devlet şifresine ihtiyaç duymadan e-Devlet'e giriş yapabilir ve şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısıysanız, bunlardan biri ile de sisteme giriş yaparak şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

Öte yandan yurt dışında yaşayan vatandaşlar da Elçilik ve Konsolosluk yardımıyla ücretsiz olarak e-Devlet şifresini temin edebilirler.

17-01/26/d.jpg17-01/26/d.jpg

E DEVLET İLE HANGİ KURUM SORGULAMALARI YAPILIR?

E devlet uygulaması ile hangi kurumlarda hangi işlemler yapılabilir? E-Devlet sistemi üzerinden yapılacak olan her işlem resmi bir işlemdir. Yapmış olduğunuz herhangi bir işlem sonucunu bilgisayar çıktısı olarak alıp, resmi kurumlarda kullanabilirsiniz. Resmi kurumlar vermiş olduğunuz bu çıktı belgesinin takibini kolaylıkla yapabilmektedir. Bu işlemi belge üzerinde bulunan barkod sayesinde yapılabilmektedirler. Günümüzdeki resmi kurumlar artık belgeleri genellikle E-Devlet çıktısı şeklinde istemektedirler.

E-Devlette 73 kurumun birbirinden farklı bir çok işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir ve gün geçtikçe yapılabilecek işlemler arttırılmaktadır. Neredeyse kurumlara gidilip hallolabilecek bütün işlemler E-Devlet aracılığıyla yapılabilir hale gelmiştir.

E-Devlette yapılması mümkün kılınan yeni işlemler şunlardır;

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü
Basın Kartı Sahipleri Sorgulama
Basın Kartı Sorgulama
Basın Trafik Kartı Sorgulama
Kart Başvurusu Sorgulama
Komisyon Sonucu Sorgulama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama
Diyanet İşleri Başkanlığı
Hafızlık Belgesi Sorgulama
Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.
EPİAŞ Elektrik Serbest Tüketici Bilgileri Sorgulama
EPİAŞ Serbest Tüketici Portalı Girişi
Sosyal Güvenlik Kurumu
Diğer Hizmetler
6736 Yapılandırma Sorgulama
Hareketsiz ve Blokeli Emekli Maaşı İade Başvurusu
Hareketsiz ve Blokeli Emekli Maaşı Sorgulama
Türkiye Bankalar Birliği
Bireysel Müşteri Hakem Heyeti
Türk Standartları Enstitüsü
TSE Belge İşlemleri Girişi
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü
Kredi / Burs İptal Başvurusu

E DEVLET İLETİŞİM MERKEZİ

İşte yukarıda belirtilen bütün bu işlemler e-devlet aracılığıyla halka sağlanan yeni kolaylıklardır. Eğer siz de kamu kurumlarının uzun kuyruklarında vakit kaybetmek istemiyorsanız bir E-Devlet kapısı şifresi edinerek işlemlerinizi çok daha hızlı güvenli ve daha az masraflı gerçekleştirebilirsiniz. İnterneti kullanabildiğiniz bütün cihazlardan E-Devlet sistemine giriş mümkündür. E-Devlet ile ilgili bütün sorunlarınız için 160 numaralı E-Devlet iletişim merkezini arayabilirsiniz.

E Devlet giriş ekranı haberimizde. E Devlet şifremi unuttum ve şifre alma hakkındaki bilgileri sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Online olarak SGK, askerlik, vergi borcu gibi bir çok sorgulamanın yapılabildiği E Devlet Kapısı'nda yaklaşık 480 kurumun 3 bin 900 hizmetinden yararlanılabiliyor. Peki E Devlet şifremi unuttum sorusu ile karşılaşılırsa hangi işlemler yapılmalı? E Devlet giriş sayfasını ve sorgulamalar hakkındaki bilgileri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN