E-Devlet soy ağacı sorgulama için saatte 100 bin belge üretilince sistem tıkandı

E-Devlet soy ağacı sorgulama için saatte 100 bin belge üretilince sistem tıkandı

e-Devlet'in dün hizmete açtığı soy ağacı sorgulama hizmeti yoğun talep nedeniyle tüm sistemi kilitledi. Bugün geçi olarak askıya alınan hizmetin nasıl tıkandığı da netleşti. Sabaha karşı 02.00-04.00 saatleri arasında talep zirve yaptı ve sistem 200 bin belge üretti. Sonrasında yoğunluk artınca e-Devlet soy ağacı sorulama hizmeti askıya alındı. Diğer e Devlet hizmetlerinin aksamaması için yoğunluk azalınca alt-üst soy raporu alma hizmeti yeniden açılacak.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, dün e-Devlet'ten alınmaya başlanan 'alt-üst soy raporu' için (soy ağacı sorgulama) yaşanan yoğunluktan dolayı geçici olarak bu hizmeti durdurdu. Soy ağacı sorgulama hizmetine vatandaşlar gece yarısı yoğun ilgi gösterdi. 02.00-04.00 arasında ise yoğunluk tavan yaptı. Sabaha karşı yoğunluk azalmayınca 04.00'ten sonra sistem geçici olarak kapatıldı. 

Dün hizmete açılan soy ağacı sorgulama hizmeti sabaha karşı 04.00’e kadar milyonlarca kişi tarafından kullanılmak istendi. Ancak sadece 737 bin 237 kişi giriş yapabildi. Gece saat 02.00’ye kadar, soyağacıyla ilgili toplam 200 bin kişi belge aldı. Asıl yoğunluk, 02.00-04.00 saatleri arasında yaşandı sistem taleplere 200 bin belge üreterek cevap verdi. 

e-Devlet üzerinden "nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri ve diğer adres belgesi" hizmeti sunulmasına devam edilecek ve yoğunluğun azalmasından sonra alt-üst soy raporu hizmeti kısa süre içerisinde kullanıma açılacak.

SOYAĞACI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

Altsoy-üstsoy raporu kullanıma açıldığı gün e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üstsoy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

#gundem-video#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN