E-Okul takdir teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır? Kaç puanla takdir teşekkür alınır?

E-Okul takdir teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır? Kaç puanla takdir teşekkür alınır?

Her eğitim öğretim dönemi sonlarına doğru öğrenciler takdir teşekkür puanlarını hesaplamak istiyor. Karne heyecanı yaşayacak olanlar için takdir teşekkür puanı hesaplama işlemleri, bu dönemlerde daha çok araştırılır. Tüm bilgiler karar.com'da...

Eğitim Öğretim yılında öğrencilerin en çok merak ettiği konu 'E-okul takdir teşekkür hesaplama ve Kaç puanla takdir teşekkür belgesi alınır?' oldu. E- okul Takdir- teşekkür hesaplama robotu ile işleminizi yapıp, karneyi almadan önce takdir ya da teşekkür alıp alamayacağınızı öğrenebilirsiniz. 

E-OKUL TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Özellikle bütün bir yıl çalışmış olan tüm öğrenciler yaz aylarının gelmesi ile beraber artık güzel bir tatili ve dinlenmeyi hak etmiş oluyorlar. Fakat öğrenciler bu dinlenme aşamasına geçmeden evvel içlerinin rahat etmesi ve meraklarını gidermek için bir an önce E-Okul takdir – teşekkür hesaplama işlemi yapıp sonuçlarını öğrenmek istiyorlar.

Öğrenciler e-okul sisteminde bulunan takdir – teşekkür hesaplama sistemi sayesinde hangi belgeyi alacaklarını çok kolay bir şekilde öğrenebiliyorlar. Bu yüzden eski zamanlardaki gibi zorlu hesaplamalar yapmalarına çok da gerek kalmıyor. Aynı şekilde tüm öğrenciler E-Okul VBS üzerinden girmiş oldukları sınavların sonuçlarını ve aldıkları notları da kolay bir şekilde görüntüleyebiliyorlar. Okulların kapanmasına bir hayli az bir zaman kaldığı için tüm bu bilgiler artık sistemdeki yerlerini almış durumda.

O nedenle tüm hesaplama işlemleri de rahatça yapılabiliyor. Bu yüzden öğrenciler tahmini olarak puan hesaplama robotu üzerinde karne notlarını girerek yıl sonunda başarılarına ve çalışmalarına karşılık olarak hangi belgeleri alacaklarını hemen öğrenebiliyorlar.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Takdir ve teşekkür belgeleri derslerin ağırlıklı ortalamalarının teşekkür belgesi için 70 ve daha yukarı, takdir belgesi için 85 ve daha yukarı olması durumunda öğrenciyi ödüllendirmek için verilir. Takdir veya teşekkür alabilmek için öğrencinin zayıf dersi bulunmaması gerekir. Bunun için tüm derslerinizin ortalaması ortaokullar için geçer not olan 45 ve üzerinde, liseler için ise 50 ve üzerinde olmalıdır.

Ağırlıklı ortalama demek, her bir dersin ders notunun dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpılması sonucu bulunan değerlerin toplamının toplam ders saati sayısına bölünerek ortalama hesaplanması demektir. Bu şekilde dersler ortalamada ders saati kadar etkili olmaktadırlar. Örneğin 5 tane dersiniz olduğunu ve bu derslerin haftalık ders saatleri ve aldığınız notların ortalamalarının şu şekilde olduğunu varsayalım.

17-11/20/screenshot_1-1511184146.jpg

Buradaki derslerin ortalamaları, haftalık ders saati ile çarpılıp aşağıdaki gibi ağırlık hesaplanacaktır.

17-11/20/screenshot_2.jpg

Daha sonra ders saatleri ve ağırlıklar toplanacaktır.

17-11/20/screenshot_3.jpg

Ve son olarak ağırlık toplamı ders saati toplamına bölünerek ortalamanız bulunacaktır. İşte bu ortalama takdir veya teşekkür alıp alamayacağınızı belirleyen ortalamadır. Yukarıdaki hesaplamaya göre ortalamanız:

1340 / 17 = 78,82 olacaktır.

Ağırlıklı ortalamada önemli olan ders saati sayısı yüksek olan derslerin notunu yüksek tutmaktır. Bu şekilde takdir veya teşekkür belgesini alma ihtimaliniz artar. Örneğin ders saati sayısı 3 olan bir dersin ağırlığı (ortalamayı arttırma miktarı) ders saati sayısı 1 olan bir dersten fazladır.

KİMLER ONUR BELGESİ ALIR?

Onur belgesi okul yönetimlerine göre farklı özellikler baz alınarak verilebilir ama birçok okul hiç devamsızlık yapmayan öğrencilerini de onur belgesiyle ödüllendirir. e okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne öğrencinin okul numarası ve T. C. kimlik numarasını girdikten sonra not bilgilerini görüntüleme haricinde devamsızlık durumunu görme hakkına da sahipsiniz. Eğer veli bilgilendirme sisteminde öğrencinize ait devamsızlık durum bilgisinde hiçbir devamsızlık kaydı bulunmuyorsa bu öğrenci onur belgesi almaya hak kazanabilir.

Diğer yandan derslerinde başarılı olan öğrenciler, sosyal faaliyetlere aktif bir şekilde katılan, başarılı projeler üreten, okulun kurallarına tümüyle riayet edip hem idari kadro hem öğretmenleri tarafından takdir edilen, arkadaşlarıyla ilişkilerinde oldukça başarılı olup diğer öğrenciler tarafından sevilen, derse aktif katılım gösterip iyi davranışlar sergileyen öğrenciler de onur belgesi alabilir. Burada anahtar faktör bu kriterlerin okul yönetimlerine göre kurumdan kuruma farklılık gösteriyor olduğu gerçeğidir. Bir okulda devamsızlık yapmayan öğrenciler onur belgesi ile ödüllendirilirken diğer bir okulda not ortalaması yüksek öğrenciler bu belge ile ödüllendirilebilir.

PUAN DEĞERLERİ VE DERECELERİ

Öğrencilerin derslerde göstermiş oldukları performans sonucunda alacakları notlar ve bu notlara karşılık gelen dereceler şu şekildedir;

85,00 – 100 puan aralığında olanlar pekiyi,

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar iyi,

60,00 – 69,99 puan aralığında olanlar orta,

50,00 – 59,99 puan aralığında olanlar geçer,

0 – 49,99 puan aralığında olanlar geçmez olarak kabul edilir.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencilerin yıl sonu başarı puanları, derslerin ağırlık puanlarının toplamının ve bu derslerin de haftalık ders saatlerine bölünmesi ile elde edilmekte olan puandır. Naklen gelmiş olan öğrenciler için yıl sonu başarı puanı hesaplama işleminde yeni oluşacak haftalık ders saat sayısı toplamı baz alınır.

Yıl sonu başarı puanı hesaplamasında bölme işlemi, virgül sonrasında iki basamak yürütülür. Öğrencilerin sınavları, projeler ve uygulamaları, performans çalışmaları 100 tam puan üzerinden değerlendirme işlemine tabi tutulur. Değerlendirme işlemleri sonrasında öğrencinin aldığı sonuçlar e-Okul sistemine girilir.

KARNE NOTU NASIL HESAPLANIR?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp ikiye bölmeniz gerekecektir.

Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

E-OKUL GİRİŞ

E-Okul sistemine giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. E-Okul’a giriş için ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ve ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ olarak iki giriş seçeneği yer alır. Öğretmenler ve okul idarecileri ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ile veliler ve öğrenciler de ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ ile giriş yaparlar. Öğretmenler giriş için, okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresini kullanır. Veliler ve öğrenciler de öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile E-Okul’a girebilir. Bunun dışında giriş işlemi için E-Okul mobil uygulaması da kullanılabilir.

Yukarda yer alan linkten merak ettiğiniz E-okul öğrenci giriş ekranına ve veli bilgilendirme sistemine kolaylıkla girebilir ayrıntıları ve detayları bulabilirsiniz. Sistem hem öğrenciye hem öğretmene hemde velilere büyük kolaylık sağlamaktadır.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (37)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
37 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN