E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş | Öğrenci kayıt işlemi ve eğitim bilgileri sorgulama

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş | Öğrenci kayıt işlemi ve eğitim bilgileri sorgulama

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi yaparak öğrenci okul kayıtlarını yapabilir eğitim bilgileri sorgulayabilirsiniz. Bugün yaklaşık 17 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı ve 2018-2019 Eğitim yılı resmen başlamış oldu. Veliler ise E-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin eğitim durumlarını kontrol ederek kayıt işlemlerini gerçekleştiriyor.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş ekranına haberimizden erişebilirsiniz. Öğrencilerin kayıt işlemlerinin yapılabildiği ve eğitim bilgileri hakkındaki tüm detaylara ulaşabileceğiniz eOkul vbs sistemine giriş yapmak için sayfamızdan faydalanabilirsiniz. Bugün okulların ilk günü ve yaklaşık 17 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı. Eğitim dönemi boyunca hem öğrenciler hem de veliler tarafından en çok kullanılacak sistem ise eokul. E Okul vbs girişi yaparak öğrencilerin ders programlarını, sınav sonuçlarını, notlarını ve devamsızlık durumları gibi bir çok bilgiye ulaşılabilirken, kayıt işlemleri de yapılabiliyor. E-okul veli bilgilendirme sistemine vbs giriş yapmak ve tüm bu detaylara ulaşmak için sayfamızda paylaştığımız e okul giriş bağlantısını kullanabilir işlemlere başlayabilirsiniz. 

EOKUL VBS GİRİŞ VE ÖĞRENCİ BİLGİLERİ SORGULAMA EKRANI

E-Okul sistemine giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. E-Okul’a giriş için ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ve ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ olarak iki giriş seçeneği yer alır. Öğretmenler ve okul idarecileri ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ile veliler ve öğrenciler de ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ ile giriş yaparlar. Öğretmenler giriş için, okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresini kullanır. Veliler ve öğrenciler de öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile E-Okul’a girebilir. Bunun dışında giriş işlemi için E-Okul mobil uygulaması da kullanılabilir.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarda yer alan linkten merak ettiğiniz E-okul öğrenci giriş ekranına ve veli bilgilendirme sistemine kolaylıkla girebilir ayrıntıları ve detayları bulabilirsiniz. Sistem hem öğrenciye hem öğretmene hemde velilere büyük kolaylık sağlamaktadır.

ÖĞRENCİLER BU SENE KAÇ GÜN DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür. Devamsızlık bilgileri e-Okul üzerinden takip ederek her hangi bir olumsuzluğa karşı önleminizi alabilirsiniz.

E-OKUL MOBİL UYGULAMA

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, sadece bilgisayar üzerinden değil, aynı zamanda Android ve iOS platformlardan da takip edilebilir. Cihazın işletim sistemine ait olan uygulama mağazasından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulaması cihazlara indirildiği taktirde aynı işlemler mobil platformlardan da takip edilebilir.

E-OKUL NEDİR?

e-Okul, 2007 yılının Ocak ayında öğrencilerin ve velilerin sınav sonuçları, devamsızlık bilgisi ve daha birçok konunun takibinin yapılması için kurulan bilgilendirme sistemidir. e-Okul'da sınav sonuçları, devamsızlık bilgisi ve daha birçok bilgiye ulaşmak için e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne e-okul.meb.gov.tr/ girerek Öğrenci T.C Kimlik No ve Okul Numarası ile giriş yapılması gerekmektedir. Giriş yapıldıktan sonra güvenlik amaçlı kimlik bilgileri sorulur. Bu bilgileri doldurduktan sonra öğrenciye ait olan panel ekranlara gelir. Bu ekranda Not Bilgisi, Devamsızlık Bilgisi, Sınav Takvimi, Ders Programı ve daha birçok konuya ulaşılabilinmektedir. Not Bilgisi sekmesi, öğrencinin sınav sonuçlarını, Devamsızlık Bilgisi sekmesi öğrencinin okula gitmediği günleri, Sınav Takvimi sekmesi öğrencinin sınav tarihlerini göstermektedir.

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir. 

E-OKUL ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİ NELER?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu, Sınav, proje ve davranış notları, öğrencinin okuduğu kitaplar, Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi, Gelişim raporları, Karne notları.

2018- 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

Millî Eğitim Bakanlığı, gelecek yılın çalışma takvimini hazırladı. Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak, 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2018-2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Genelgede, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacağının, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelge ile belirlendiği hatırlatıldı.

Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi yaparak öğrenci okul kayıtlarını yapabilir eğitim bilgileri sorgulayabilirsiniz. Bugün yaklaşık 17 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı ve 2018-2019 Eğitim yılı resmen başlamış oldu. Veliler ise E-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin eğitim durumlarını kontrol ederek kayıt işlemlerini gerçekleştiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN