e okul veli bilgilendirme VBS giriş devamsızlık sorgulama not öğrenme | Video anlatım

e okul veli bilgilendirme VBS giriş devamsızlık sorgulama not öğrenme | Video anlatım

E-okul verili bilgilendirme ve VBS giriş ile devamsızlık sorgulama, not öğrenme işlemleri haberimizde. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencilerle ilgili birçok işlem yapılabiliyor. Öğrenciler ve veliler 'e okul üzerinden ders notları ve devamsızlık, TEOG bilgileri sorgulaması işlemlerini gerçekleştirebiliyor. MEB tarafından velillerin hizmetine açılmış e-Okul sistemi ile birçok kolaylık hayatımıza dahil oldu. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci ve velilerin yaşamında büyük kolaylık sağlayan e-Okul sistemi ya da veli bilgilendirme sistemi (VBS) ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. Peki işlemler nasıl yapılıyor, E-okul sistemi nasıl verimli kullanılabilir? Coçuklarınızın ders programını, okula gidip gitmediğini veya notlarını nasıl sorgulayabilirsiniz?

Bu sisteme giriş yapmak için Öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarası yeterlidir.

Artık öğrencilerin okulda aldıkları notlar ve devamsızlık bilgileri gibi kayıtlar da elektronik olarak tutuluyor. E-Okul Öğrenci Bilgilendirme sistemi sayesinde artık öğrenciler eğitimin ilk gününden başlayıp mezuniyete kadar eğitimleriyle ilgili bilgileri VBS üzerinde tutuluyor. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi sayesinde öğrencilerin okul hakkında olan tüm bilgiler internet sistemi altında yer alır. Öğrenciler ve veliler bilgilere diledikleri zaman kolayca ulaşabilirler.

E-OKUL SİSTEMİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul uygulaması Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmekte olan bir uygulamalardan biridir. MEB tarafından açılmış olan bu sistemde; devlet ve özel ilköğretim okulları, özel eğitim kurumları, anaokulları, ortaöğretim kurumları yararlanmaktadır. Bu sistem sayesinde öğretmenler, veliler, öğrenciler, yöneticiler, çok kolay ve hızlı bir şekilde işlemlerini yapabilmek mümkün olacaktır.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ...

E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş işlemi için ilk olarak yapmanız gereken yazının sonunda verdiğimiz linke tıklamaktır. Açılan sayfada ilk olarak kutucuğu yukarıda bulunan harf ve rakamları giriniz. Daha sonra kullanıcı adı ve kullanıcı şifrenizi girip sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfadan öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını kayıta geçebilirsiniz.

E-OKUL İLE YAPILABİLECEK İŞLEMLER

E-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

Not bilgisi

Devamsızlık bilgisi

Sınav Tarihleri

E-karne

Sınav başvuru sonuçları

Şube başarı ortalaması

Nakil işlemleri

Ders programı

TEOG giriş yeri

TEOG sonuçları

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile bir çok sorgulama yapılabilir ve sınav notları öğrenilebilir. MEB tarafından velillerin hizmetine açılmış e-Okul sistemi ile birçok kolaylık hayatımıza dahil oluyor. Sınav notları ve tarihleri veya TEOG bilgileri bu sistem ile velilerin hizmetinde.

E OKUL VBS NEDİR?

Milli Eğitim bakanlığı tarafından MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan E okul, bir okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır.

E okul veli bilgilendirme sistemi aslında iki farklı şekilde hizmet veren bir sistemdir. Bu hizmetlerden ilki yönetim bilgi sistemi iken diğer hizmet ise veli bilgilendirme sistemidir.

Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, öğrencilerine dair tüm bilgileri sisteme girebilme imkanını yakalarken, Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde de hem öğrenciler hem de veliler öğrenciye ait öğretmeni tarafından verilen tüm bilgileri görme imkanına erişiyorlar.

17-03/26/aef.jpg

Sisteme girmek isteyen öğrencilerin yapması gereken tek şey ise güvenlik kodu ile birlikte T. C. Kimlik numarasını ve okul numarasını girmekten geçiyor. E okul Veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak işte bu kadar kolay bir işlem.

Sisteme giriş yapılan tüm bu bilgilerin öğrenci tarafından görülebilmesi velilerin ders öğretmenlerine soracakları birçok soru için veli toplantılarını beklemelerini önlüyor ve velilerin merak ettiği birçok şeyi gözler önüne seriyor. Ayrıca öğrencilerde bu sistem üzerinden öğrencilik hayatlarının kağıt üzerinde ne durumda olduğunu da görebiliyor.

E-okul verili bilgilendirme ve  VBS giriş ile devamsızlık sorgulama, not öğrenme işlemleri haberimizde. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencilerle ilgili birçok işlem yapılabiliyor. Öğrenciler ve veliler 'e okul üzerinden ders notları ve devamsızlık, TEOG bilgileri sorgulaması işlemlerini gerçekleştirebiliyor. MEB tarafından velillerin hizmetine açılmış e-Okul sistemi ile birçok kolaylık hayatımıza dahil oldu. İşte detaylar...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN