EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri 2018

EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri 2018

EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri nasıl yapılır? EBA üzerinden E Kurs başvurusu yapmak isteyenler için beklenen gün geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı kurs hizmetine EBA öğrenci girişi yapılarak başvuruluyor. Peki EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kurs almak isteyen öğrenciler, EBA Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) başvurusu için araştırmalarına başladı. EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri ilgili detayları sizler için derledik...

EBA üzerinden kurs başvurusu yapmak isteyenler beklenen tarih geldi. EBA kurs başvurusu ile normal dönemde alacakları eğitimlerine ek olarak destekleyici eğitim almak isteyen öğrenciler, EBA üzerinden başvuurlarını tamamlayacak. Öğrencilerin merakla beklediği EBA kurs kayıt işlemleri 17-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Peki EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde...

EBA kurs başvuruları başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı kurs hizmetine EBA öğrenci girişi yapılarak başvuruluyor. Öğrenciler e-kurs sistemi ile okuldan sonra da eğitim alabiliyor.

18-09/18/ebakurs.jpg
EBA E-KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EBA E-Kurs başvurusu, Eğitim Bilişim Ağı üzerinden tamamlanacak.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapabilecek.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifreleri alarak, bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edebilecek.

Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek.

18-09/18/okulogretmensayisi-1704.jpg


EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?


Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından istediklerini tercih edebilecek.

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilecek. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında da kursa katılma hakkına sahip olacak.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

18-09/18/ogrenci-ziyaretci-vizesi.jpg
BİR SINIFTA EN FAZLA 25 ÖĞRENCİ YER ALABİLECEK

Bir sınıfa devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulur. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir.

Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10’a ulaşamaması durumunda, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile beş öğrenciden az olmamak kaydıyla sınıf oluşturulabilir.

YILDA 3 KEZ YAPILIYOR

EBA Destekleme ve Yetiştirme Kursları; 1. dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kursları olmak üzere üç dönemde açılıyor. 1.dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kurslarının başlangıç ve bitiş tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği tarihe göre gerçekleşecek.

Yaz dönemi kursları, belirtilen tarih aralığına bağlı kalmak şartıyla kurs merkezleri tarafından bir başlangıç ve bir bitiş tarihi belirlenerek açılıyor.

EBA NEDİR?

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır.

EBA KURSLARI NE ZAMAN?

e-Okul’dan yapılacak. EBA birinci dönem kursları 1 Ekim 2018’de başlayacak, 13 Ocak 2019’da sona erecek. İkinci dönem kursları 25 Şubat-2 Haziran 2019, yaz dönemi kursları da 8 Temmuz-1 Eylül 2019’de yapılacak.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminde kurs kaydı nasıl yapılır? EBA giriş sistemi için gereken bilgiler neler? EBA E-Kurs ayrıntıları…

EBA üzerinden yürütülen e-kurs yani destekleme ve yerleştirme kursu için EBA öğrenci girişi yapmanız gerekir. Bu şifre ise öğrenci iseniz yetkili öğretmenizden, öğretmen iseniz MEBBİS'e giriş yapıp oradan istemeniz gerekiyor. Özel okul öğrencileri, bu programın sadece şifre gerektirmeyen bölümlerinde faydalanabiliyor. Aşağıdaki linke tıkladığınız zaman açılan sayfadan kendi durumunuza uygun yere tıklayıp giriş yapmanız gerekiyor.

EBA GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

EBA KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EBA’nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın.
Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğreciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Daha sonrasında karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek.
Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek. İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz.

Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek. Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz. Ders seçimi bttikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.

EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri nasıl yapılır? EBA üzerinden E Kurs başvurusu yapmak isteyenler için beklenen gün geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı kurs hizmetine EBA öğrenci girişi yapılarak başvuruluyor. Peki EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN