eDevlet giriş ekranı | E Devlet Kapısı YSK seçmen sorgulama işlemleri 2018

eDevlet giriş ekranı | E Devlet Kapısı YSK seçmen sorgulama işlemleri 2018

EDevlet giriş ve YSK seçmen sorgulama işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem Milletvekilliği seçimi için sayılı günler kaldı. Nerede oy kullanacağım? Sorusunun yanıtı gündemde merakla araştırılıyor. Peki eDevlet girişi nasıl yapılır? Şifremi unuttum işlemleri neler? Seçmenlerin sandık sorgulaması eDevlet Kapısı üzerinden anında yapılabiliyor. İşte YSK seçmen sorgulama ekranı ve tüm detaylar.

EDevlet girişi ile YSK seçmen sorgulamasını yapmak için haberimizden faydalanabilirsiniz. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde, milyonlarca vatandaş, hangi sandıkta oy vereceğini araştırmaya devam ediyor. İnternet üzerinden, eDevlet Kapısı'nı kullanarak kolayca seçmen sorgulaması yapılabiliyor. YSK'nın resmi sayfasından da yapılabilen seçmen sorgulama işlemleri hakkındaki tüm detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Vatandaşların merak ettiği 2018 YSK seçmen sorgulamasının nasıl yapıldığı haberimizde yer alıyor. EDevlet girişi yapmak ve nerede oy kullanacağınızı görüntülemek için yazımızda paylaştığımız bağlantıyı kullanmanız yeterli. 

2018 YSK seçmen sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizde bulabilirsiniz. Milyonlarca vatandaş 24 Haziran Pazar günü oy kullanacak. İşte nerede oy kullanacağım? Sorusunun yanıtı ve konuya dair önem taşıyan tüm bilgiler...

SEÇMEN SORGULAMA YSK VE E-DEVLET'TEN YAPILABİLECEK

Oy kullanacak vatandaşlar, YSK’nın resmi sitesi www.ysk.gov.tr adresinden "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" bölümüne girerek T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğu il ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra numarası bilgileriyle sorgulama yapabiliyor. Ayrıca e-Devlet Kapısı üzerinden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Seçim takvimine göre seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 30 Mayıs’ta başlanacak. Tüm seçim çevreleri ve yurt dışı ile gümrük kapılarında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımı ve dağıtımına başlanacak. YSK tarafından milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete’ye gönderilecek. Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi 7 Haziran’da başlayacak ve 19 Haziran’da sona erecek.

YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLA

E-DEVLET KAPISI İLE SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLA

24 HAZİRAN SABAHI OY KULLANMA SAATLERİ

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde oy kullanma saatleri ise şu şekilde:

Tüm yurtta: 08.00-17.00

Dış Temsilciliklerde: 09.00-21.00 saatleri arası

Gümrük Kapılarında: 24 Saat (24 Haziran Pazar günü saat 17.00'a kadar)

24 HAZİRAN'DA KAÇ SEÇMEN OY KULLANACAK?

YSK Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde yurt içinde 56 milyon 342 bin 263, yurt dışında 3 milyon 49 bin 65 olmak üzere toplam 59 milyon 391 bin 328 seçmen bulunduğunu, tahmini sandık sayısının 180 bin 896 olduğunu söyledi. Güven, bu seçimde ilk defa seçmen olan 1 milyon 650 bin 171 kişinin oy kullanacağını bildirdi. Yurt dışında 60 ülke ve 123 temsilcilikte sandık kurulacağını belirten Güven, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 36 gümrük kapısında oy kullanabileceğini açıkladı. Güven, seçimlerde ilk defa yatağa bağımlı seçmenlerin oy kullanabilmeleri için 271 ilçede seyyar sandık kurulacağının da altını çizdi.

 

Milletvekili aday listeleri

2018 YSK SEÇMEN SORGULAMA

Seçmen kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar, nerede oy kullanacaklarını YSK'nın internet sitesinde öğrenebiliyor. Vatandaşlar, seçmen sorgulama uygulamasının ‘Nerede Oy Kullanacağım’ sayfasına girerek oy vereceği sandık bilgilerine ulaşabiliyor. Yurt dışında ikamet edenler ise seçmen sorgulama uygulamasının ‘Yurtdışı Seçmen Sorgulama’ sayfasından oy kullanacakları tarih aralığı ile oy vereceği yer ve adres bilgilerini sorgulayabiliyor.

Yurtiçi seçmen sorgulama yapmak için YSK’nın internet sitesine girip, ‘Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl’, ‘T.C. Kimlik Numarası’, ‘Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No’ gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaparak nerede oy kullanacağını öğrenebilecek.

e-Devlet Kapısı Nedir? 

e-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. Kapı’nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

e-Devlet Kapısı Nasıl Kullanılır? 

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN