2017 Ehliyet sınav tarihleri ve direksiyon sınavı tarihleri (MEB açıklaması) Son dakika haberleri

2017 Ehliyet sınav tarihleri ve direksiyon sınavı tarihleri (MEB açıklaması) Son dakika haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2017 Ehliyet sınav tarihleri açıklandı. Ehliyet almak isteyen milyonlarca vatandaşın merak ettiği tarihleri haberimizden takip edebilirsiniz. 2017 ehliyet sınav takviminde ilk sınav MTSKS-1 Şubat 2016-Cumartesi günü yapılacak. Yıl içerisinde yapılacak diğer sınavların tarihleri ise detaylarıyla haberimizde. İşte 2017 Motorlu Taşıt Sürücü (Yeni Ehliyet) Sınav Tarihleri ve daha fazlası...

Sürücü adaylarının merakla beklediği 2016 ehliyet ve direksiyon sınav tarihleri belli oldu. Buna göre ilk sınav Şubat ayında iikinci sınav Mayıs ayında yapılacak. MEB tarafından açıklanan ehliyet sınav tarihlerinde 2016 yılına göre 6 olan sınav sayısı 5'e düşürülmüştür. 2017 Yılının ilk sınavı 11 Şubat 2017 tarihinde yapılacaktır. Daha sonra sırasıyla, mayıs, temmuz, ekim ve aralık aylarında sınav yapılacaktır. Siz de yazımızdan tam sınav listesini bulabilir yeni dönem ehliyet sistemi hakkında ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz.

2017 yılında yapılacak sınavları ile ilgili bilgilerin olduğu yazımızda; 2017 ehliyet sınav tarihleri, sürücü belgesi sınavı ne zaman yapılacak, 2017 direksiyon sınavı tarihleri gibi sorulara yanıtlar bulacaksınız. Öncelikle şunu belirtelim 2015 ve 2016 yıllarında 6 ehliyet sınavı yapıldı. Meb açıkladığı takvime göre 2017 yılı ehliyet sınav sayısını 1 sınav azaltmış ve 5 sınava düşürmüştür.

2017 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

(1) 11 Şubat 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

(2) 20 Mayıs 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

(3) 29 Temmuz 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

(4) 07 Ekim 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

(5) 23 Aralık 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

MTSK yazılı sınavları, yukarıda yer alan sınav takviminde belirtilen tarihlerde yılda 5 kez yapılmaktadır. Sürücü belgesi almak isteyen kursiyerler yazılı ve uygulamalı sınavlara girmek zorundadır. MEB Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği kapsamında yeni ehliyet alacak sürücü adayları 2017 yılı içersinde 5 defa yapılacak olan ehliyet sınavlarına 4 kez katılabilir.MEB tarafından düzenlenen sınavlarda başarı gösteren adaylar uygulama sınavı yapacak.Sınavlarda başarısız olan adaylar bir sonraki sınava başvurabilecek.

BAŞVURULAR VE BANKA İŞLEMLERİ

Kursiyer, 2016 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 60.00 TL MTSKS ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde yatıracaktır. Banka dekont/ATM işlem fişinde kursiyerin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve sınavın adı mutlaka bulunacaktır. Kursiyer, banka dekont/ATM işlem fişini MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecektir. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk kursiyerin olacaktır.MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süreleri değiştirilmez ya da uzatılmaz

2017 ÜCRETLER NE KADAR OLACAK?

2017 yılı direksiyon ve ehliyet sınav ücretleri ne kadar olduğuyla ilgili bir açıklama yapılmamıştır. 2016 yılı itibariyle teorik sınav ücreti 60 TL direksiyon sınav ücreti 70 TL'dir. Önümüzdeki aylarda zam oranları belli olur. Genelde 10'ar TL zam yapılmaktadır.

SINAV SAATLERİ DEĞİŞTİ

Ehliyet teorik sınav uygulanmasında da MEB önemli bir değişiklik yapmıştır. Normalde sınav saat 11:00'de yapılırken 2017 yılında sınav saat 14:00'te yapılacak. Bunda da en büyük etken sürücü adaylarının ulaşım sıkıntısı nedeniyle sınava geç kalması ve başarısız olmasının önüne geçilmek istenmesidir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

2016 yılı öncesinde her ilin ayrı randevu sayfası bulunuyordu. Türkiye genelinde BÜTÜN RANDEVULAR alt kısımda verdiğimiz linkten alınacaktır. Randevu alabilmeniz için öncelikle İL seçmeniz gerekiyor. İL seçtikten sonra randevu veren İlçe Emniyet Müdürlükleri görünmektedir. Boş kontenjanı olan ve size uygun İlçe Emniyet Müdürlüğünü seçiniz. Randevu tarihi ve boş saati belirleyip tıkladığınız zaman açılan ekranda kimlik bilgilerinizi, cep telefonu numarası, mail adresini girmeniz ve randevuyu onaylamanız gerekecek. Bilgileriniz doğru olduğunda sistem mailinize onaylama linki yollayacak, mailinize gelen onay linkine tıkladığınız zaman yeni bir sayfa açılacak ve size tekrar TC kimlik numaranızı soracak. TC kimlik bilgilerinizi girip "Onaylıyorum" butonuna tıkladığınız zaman randevunuzu almış olacaksınız. Sistem size referans kodu verecek. O kodu mutlaka bir yere yazın. Bunun yanında EGM üzerinde ehliyet randevu sorgulama yaparak randevunuzun doğru olduğunu sorgulayabilirsiniz. Mail ve telefon bilgilerinizi doğru girmeniz gerekmektedir. Önemle duyurulur.

STAJYET EHLİYET NEDİR?

Stajyer ehliyet uygulamasında sürücü, 2 sene boyunca 75 ceza puanına ulaşırsa, ehliyetine el koyulacak ve psikolojik durumunun tespiti için psikoteknik testine girmesi gerekecektir. Psiko-teknik belgesi aldıktan sonra sürücü kursuna başvurarak tekrar ehliyet alması gerekecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2017 Ehliyet sınav tarihleri açıklandı. Ehliyet almak isteyen milyonlarca vatandaşın merak ettiği tarihleri haberimizden takip edebilirsiniz. 2017 ehliyet sınav takviminde ilk sınav MTSKS-1 Şubat 2016-Cumartesi günü yapılacak. Yıl içerisinde yapılacak diğer sınavların tarihleri ise detaylarıyla haberimizde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN