10 Şubat çıkmış ehliyet soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı?

10 Şubat çıkmış ehliyet soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı?

10 Şubat 2018 günü sürücü adayları Türkiye genelinde sınava girdiler. Bu sonuçlardan 70 puan ve üzeri alan adaylar için direksiyon sınavı yapılacak ve bu sınavı da geçen adaylar gerekli ücretleri ödediği takdirde ehliyet almaya hak kazanabilecekler. Böyle olunca da herkes çıkmış soruları ve cevap anahtarını da merak ediyor. Biz de haberimizde çıkmış ehliyet sorularını ve cevap anahtarını sizler için derledik. Her yıl aynı soruları sorulsa da bazı durumlarda farklı soruların sorulduğu da gözlemlenen ehliyet sınavında bütün dönemlere ilişkin sınav sorularını öğrenmenizde fayda var. 10 Şubat ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı, daha fazla bilgi haberimizin detayında bulunuyor.

10 Şubat çıkmış ehliyet sınav soruları ve daha fazla bilgiyi sizler için haberimizde topladık. Binlerce aday sürücü belgesi almak için ilk aşama olan ehliyet sınavına Türkiye genelinde girdi. Kiminin çok iyi geçerek iyi puan beklediği sınavdan kimi de çok zor olduğu ile ilgili yorumlarda  bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınavlarından 70 puan ve üzeri alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Bu sebeple de bütün adaylar şimdi 10 Şubat günü düzenlenene ehliyet sınavının sonuçlarını merak ediyor. Ehliyet sınavı sonuçlarına ilişkin haberimizde gitmek için tıklayınız.

10 Şubat ehliyet sınav soru ve cevapları henüz yayınlanmadı. Soru ve cevapların 10 iş günü içerisinde yayınlanması bekleniyor. Ancak geçmiş dönemlere ait soru ve cevapları inceleyebilirsiniz. 

ÇIKMIŞ EHLİYET SINAV SORULARI

MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavının soruları ve cevapları ortalama 5 gün içerisinde açıklanacak.

Bugün ehliyet sınavına giren sürücü adayları sınav sonrasında çıkmış ehliyet soru ve cevaplarına göz gezdiriyorlar. Geçiş dönemlere ait ehlyiet sınav soruları ve cevapları;

Ehliyet sınav soruları ve cevapları için tıklayınız.

EHLİYET SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava girecek adayların giriş yerleri, sınavdan bir hafta önce ilan edilir. e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak ya da MEB internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile sınav giriş yerleri sorgulanabilir. Sınav esnasında giriş belgesinin adayın yanında bulunması gerekir.

e-Devlet giriş için tıklayınız. 

EHLİYET SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

Adaylar, 2018 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 75.00 (yetmişbeş) TL MTSKS ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınavın adıyla yatıracaklar.

Adaylar ayrıca, banka dekont/ATM işlem fişini MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecek. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk adaylarda olacak.

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN EN AZ KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Adayların başarılı olabilmesi için en az 35 soruyu doğru cevaplandırması gerekir. Sınavdan en az 70 puan alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. 23 Aralık’ta yapılacak sınavın sonuçları, 4 Ocak’ta açıklanacak. Adaylar, MEB internet sitesinden T.C. kimlik numaralarıyla sonuçlarını sorgulayabilecekler.

Direksiyon sınavında da 70 puana ulaşan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı internet adresinden duyurulacak. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN