Emniyet'te FETÖ temizliği: 9 bin 103 polis açığa alındı, 115'i emniyet müdürü

Emniyet'te FETÖ temizliği: 9 bin 103 polis açığa alındı, 115'i emniyet müdürü

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm birimlerinden FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 9 bin 103 polis açığa alındı. Polislerden 2 bin 500'ü İstanbul'da bin 350'si Ankara'da görev yapıyordu. Açığa alınanlardan 5'i 1. sınıf olmak üzere 115'i emniyet müdürü. 60'ı ise emniyet amiri.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Soruşturmalar sonunda örgütle bağlantısı tespit edilen teşkilattan atılacak, diğerleri göreve iade edilecek.

115'İ EMNİYET MÜDÜRÜ

Açığa alınanlardan 5'i 1. sınıf olmak üzere 115'i emniyet müdürü. Listedeki emniyet müdürleri arasında, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli 3 isim, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'ndan iki isim var.  

Listedeki emniyet amiri sayısı 60. Başkomiser sayısı ise 24.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"667 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin” 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştır.

İhraç kararının dün Türkiye’de 81 ilde FETÖ’nün emniyet teşkilatı ile bağlantılı mahrem imamlarına yönelik operasyondan sonra verilmesi dikkat çekti. 

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN