En güzel Öğretmenler Günü mesajları ve sözleri

En güzel Öğretmenler Günü mesajları ve sözleri

Kısa, uzun ve anlamlı Öğretmenler Günü sözleri ve mesajları, öğrenciler tarafından Whatsapp, SMS, Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya mecralarında paylaşılıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 günü 'Başöğretmen' kabul edilmesi dolayısıyla bu anlamlı gün Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. İşte, duygusal Öğretmenler Günü mesajları...

Ülkemizde 1981 yılından beri kutlanan Öğretmenler Günü, 2020 yılında salı gününe denk geliyor. Öğrenciler bu anlamlı günde öğretmenlerine mesajlar göndermek için en duygusal, en güzel, en yeni Öğretmenler Günü mesajları ve sözleri araştırması yapıyor. 24 Kasım 1928 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri tarafından 'Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gün olması dolayısıyla 'Öğretmenler Günü' önem arz ediyor.

ogretmenler-gunu7-12-001.jpg

ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLE İLGİLİ MESAJLAR

* Senin gibi bir hocaya sahip olmak bir nimettir. Dünyamı değiştirdiğin için teşekkürler.

* Çocuğumun ikinci ebeveyni ve harika bir akıl hocası olduğun için teşekkür ederim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun!

* Sen kıvılcımsın, ilhamın, rehberin, hayatımın mumu. Benim öğretmenim olduğunuz için çok müteşekkirim.

* Eğitim bir kova doldurmak değil, ateş yakmaktır.

* İyi öğretim, doğru cevap vermekten çok doğru soru vermekten ibarettir.

ogretmenler-gunu6-15-001.jpg

* Hatırlayalım: Bir kitap, bir kalem, bir çocuk ve bir öğretmen dünyayı değiştirebilir.

* Siz çocuklarınızın yaşayan oklar olarak gönderildiği yaylarsınız.

* En iyi öğretmenler kitaptan değil yürekten öğretir. Harika bir öğretmen olduğun için teşekkürler.

* Tüm bildiklerini bize öğrettin, millete faydalı bireyler ettin, kalemi kılıçtan çok keskinlettin, çareler ürettin sen öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

* Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Öğretmenler Günün kutlu olsun!

ogretmenler-gunu3-51-001.jpg

* Dünyanın en değerli varlıkları olan siz öğretmenler! Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle, candan kutluyoruz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun!

* Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren sizlere çok borçluyuz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

* Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Öğretmenler Günün kutlu olsun!

* Siz öğretmenler 'sevgi elçileri'imiz... Sınıfta yasama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış, meslektaşları arasında demokratlığın simgesisiniz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

* Sen bahçemde tek gül, kalbimde tek cansın. Sen sevdiren öğretensin öğretmenler gününüz kutlu olsun canım öğretmenim.

ogretmenler-gunu1-110-001.jpg

* Dünyanın en kutsal vazifesini yapan tüm öğretmenlerimin öğretmenler gününü canı gönülden kutlar ellerinden öperim.

* Öğretmenim, bu mutlu gününüzde size sağlık ve mutluluklar diler, ellerinizden öperim. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

* Hayatıma yön veren, kimliğimi bulmama yardımcı olan, yeteneklerimi keşfetmemi sağlayan, gizli kahramanım. İyi ki yaşamımdan geçtiniz.

* Başarılı nesiller yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü kutlu olsun.

* Sorunlarımızı dinlemek ve çözümler üretmek için bize her zaman vakit ayırdığınız için teşekkürler öğretmenim. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun!

ogretmenler-gunu0x0-24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlama-mesajlari-sozleri-24-kasim-2017-resimli-ogretmenler-gunu-mesajlari-1511425978543-001.jpg

* Hayatımda kıymetli izler bırakan, her hatamda büyüklüğü ile beni derinden etkileyen bir öğretmenim var. İyi ki varsınız...

* Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir.

* Öğretmenim, bu mutlu gününüzde size sağlık ve mutluluklar diler, ellerinizden öperim. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. (Hz. Ali)

* Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren sizlere çok borçluyuz.

* Doğruya, güzelliğe, odur yolu gösteren odur hep geleceğe güvenle gülümseyen. Bir ana, bir babadır çocuklara sunulan. Odur eli öpülen, odur fedakâr insan.

ogretmenler-gunu0x0-24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlama-mesajlari-sozleri-24-kasim-2017-resimli-ogretmenler-gunu-mesajlari-1511425971592-001.jpg

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ANLAMLI SÖZLER

* Sen bir ışık yolusun. Bizi hep aydınlatan bir bilgi kaynağısın türlü şeyler anlatan. Avukat, doktor, hâkim, hepsi senin eserin bu ülke, bu insanlar senindir öğretmenim. Her öğretmenler gününde, sevinçle çarpar kalbim. Gösterdi tüm gücünü sevgili öğretmenim.

* Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur.

* Bir gün dersem ki, ben öğretmenim kalemimin mürekkebi alın terindir. Vedalaşıp gidersem öğretmenim unutmayı unuturum da, unutmadığım kalbimdeki en güzel yerindir.

* Bir gün dersem ki ben öğretmenim sen güneş kadar uzakta bile olsan her bakışımda gülümseyişini görürüm ışıksız açmazmış çiçek, gelmezmiş bahar inan seninle her mevsim bahar öğretmenim.

* Öğretmenim bilir misin seni nasıl sevdiğimi? Sorsan bana nerde yerin gösteririm ben kalbimi.

ogretmenler-gunu0x0-24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlama-mesajlari-sozleri-24-kasim-2017-resimli-ogretmenler-gunu-mesajlari-1511425963865-001.png

* Öğretmen, taze ruhları işleyen ustadır. Nesiller yaratır; ülkeler değil, gönüller fetheder.

* Öğretmen kandile benzer. Kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

* Öğretmen nasılsa sınıf da öyledir.

* Heykeltıraş mermere ne ise, öğretmen de çocuğa odur.

* Yer yüzünde öğretmenlikten başka onurlu bir meslek tanımıyorum.

ogretmenler-gunu0x0-24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlama-mesajlari-sozleri-24-kasim-2017-resimli-ogretmenler-gunu-mesajlari-1511425978150-001.jpg

* Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

* Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve en değerli varlığıdır.

* Öğretmen bir sanatkardır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir.

* Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir. Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.

* Dünyada her şeye bir değer biçilir. Ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Onun eseri hem her şeydir ve hem de hiçbir şeydir.

ogretmenler-gunu0x0-24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlama-mesajlari-sozleri-24-kasim-2017-resimli-ogretmenler-gunu-mesajlari-1511425976977-001.jpg

* Herkesi aydınlatmak isteyen öğretmenler, mum gibi erimeğe razı olmalıdır.

* İyi bir öğretmen, kendini yavaş yavaş gereksiz yapabilen biridir.

* Dünyada işlenmesi güç üç şey vardır: Elmas, çelik, insan ruhu.

* Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.

* Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.

ogretmenler-gunu0x0-24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlama-mesajlari-sozleri-24-kasim-2017-resimli-ogretmenler-gunu-mesajlari-1511425976720-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN