Fatih Erbakan: Ehli sünnet karşıtlarıyla çalışmayacağız

Fatih Erbakan: Ehli sünnet karşıtlarıyla çalışmayacağız

Cübbeli Ahmet Hoca'nın, 'Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan ‘Kur’an değişsin’ diyen adam şu an da Ankara İlahiyat’ta hoca' açıklamasına Yeniden Refah Partisi Erbakan'dan destek geldi. İmam hatiplerde hem müfredat hem de sistemin değişmesi gerektiğini söyleyen Erbakan, İlahiyat Fakülteleri içinse 'İktidara geldiğimizde Ehli Sünnet karşıtı kimseyle ilahiyat fakültelerinde çalışmayacağım' dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın , 'Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin' sözleri tartışılmaya devam ediyor.

Fatih Erbakan, partisinin Zeytinburnu İlçe Kongresi'nde "Milli Görüş iktidarında İlahiyat Fakültelerinde; Ehli Sünnet ve Hadis karşıtı olan ne kadar akademisyen varsa bütün hepsiyle yollarımızı ayıracağız inşallah. Ehli Sünnet karşıtı kimseyle ilahiyat fakültelerinde çalışmayacağım" ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün CNN Türk ekranlarında dile getirdiği, "Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim. Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik, kız çocuklarımız geliyor; hocaya sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan ‘Kur’an değişsin’ diyen adam şu an da Ankara İlahiyat’ta hoca...” ifadeleri tartışma yaratmıştı.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın görüşlerine bir destekte Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan geldi. Erbakan, "Bir ismi taşımak güze ama onun içini doldurmak, isme yakışır şekilde hareket etmesi ve amellerini ona göre düzenlemesi asıl önemli olan bu. Bu olmadan en güzel ismi taşısanız bir faydası yok. Aynı şey tabi imam hatip için de geçerli" açıklaması yaptı.

"İmam hatip lisesinin olması güzel ama içerideki eğitimin, oradan çıkan gençlere, nesillere verilecek olan formasyonun o imam hatip tabelasına, imam hatipin ruhuna uygun, yaraşır bir eğitim olması lazım" diyen Erbakan Akit TV'de yaptığı açıklamada, "Özellikle son 15 senedir, bu noktadaki sıkıntıları biz de takip ediyoruz. Namaz kılma oranının, başörtüsü oranının düştüğü hatta Allah vermesin Deizm gibi bir takım hastalıkların olduğunu görüyoruz. Diğer okullarımızda olduğu gibi imam hatiplerde de eğitimi tabi ki düzenlememiz lazım. Hem müfredat hem de sistem olarak" ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın açıklamalarının duruma dikkat çekme amacıyla 'uç noktadan' ifade edilmiş olabileceğini kaydeden Erbakan, "Sadece imam hatiplerde değil ilahiyatlarda da sıkıntımız var. Şöyle ki hadis ve sünnet karşıtı ilahiyat hocalarının olduğunu görüyoruz. Bunların da düzenlenmesi lazım" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
34 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN