Erdoğan, 15 Temmuz gazisi Sabri'yi aradı: Efendim devletimizden para çıkmasın

Erdoğan, 15 Temmuz gazisi Sabri'yi aradı: Efendim devletimizden para çıkmasın

Sabri Gündüz... 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan hayatını tehlikeye atarak, bir ömür boyu sürecek fedakarlığa soyunan gazilerimizden. Önceki gün sağ bacağı diz altından kesilmek zorunda kaldı. Ameliyat öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı. Acılarına rağmen o hala devletini düşünüyordu: "Efendim, devletten para çıkmasına gönlüm razı olmaz..." İşte duygulandıran görüşmenin detayları...

KARAR.COM ÖZEL HABER / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Tanıdığım 2 Sabri var'' diyerek hikayesini anlattığı 15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz'ün önceki gün sağ bacağı diz altından ameliyatla kesildi. 46 kez ameliyat olan ve enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 15 Temmuz gazisini operasyon öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı. KARAR, gazi ve şehitlerimizin asaletini bir kez daha ortaya koyan o görüşmeye ulaştı. 

HER BASTIĞIMDA AĞRI ÇEKİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili Sabri'den bilgi aldığı görüşmede duygulandıran anlar yaşandı. KARAR'ın aldığı bilgiye göre, tedavi süreciyle ilgili Erdoğan'a bilgi veren Sabri "46 kez ameliyat oldum. Hissiyat kaybı ve dolaşım bozukluğu vardı. 1 yıldır fizik tedaviye gittim. Enfeksiyon oldu. Sadece parmak uçlarına basabiliyordum. Her bastığımda ağrı çekiyordum. Ciddi ağrılarım vardı" dedi.

Acıbadem Hastanesi'nde kendisiyle çok iyi ilgilendiğini belirten Sabri, doktorunun "Enfeksiyondan dolayı seni de kaybedebiliriz. Diz altından bacağın alınması gerekiyor. Gecikirsek diz üstünden kesilmesi gerekir" dediğini anlattı. Daha sonra Bağcılar'daki Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde muayene ve tedavi olduğunu söyleyen 15 Temmuz gazisi Sabri, burada da aynı teşhisin konduğunu ve ameliyat kararı verdiklerini söyledi.

DEVLETTEN PARA ÇIKMASINA GÖNLÜM RAZI OLMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ameliyatla ilgili maddi konuları düşünmememesi gerektiğini devletin tüm masrafları karşıladığını söyledi. Erdoğan, Acıbadem Hastanesi'nde operasyonun yapılmasının daha uygun olabileceğini gerekirse doktorla da görüşebileceğini belirtti.

Sabri ise tedavi olduğu son hastaneye ve doktoruna da güvendiğini kaydederek "Efendim operasyonun maliyeti 55 bin TL. Devletten daha fazla para çıkmasına gönlümüz razı olmuyor. Devlet bizim kendi evimiz..." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Para pul işlerini dert etme. İki hastane de devletle anlaşmalı. Bunları anında bildireceksin" dedi.

RABBİM'DEN GELEN HEDİYE

Herkesin kendisine 'sabret' dediğini söyleyen Sabri, "Ben de 'Bu bana Rabbim'den gelen güzel bir hediye. İnsan Rabbin'den gelen hediyeye üzülmez' diyorum" şeklinde konuştu.

Ailesi ve yaşadığı yerle ilgili Sabri'den bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah kongrelerden sonra ziyaretine geleceğim" dedi.

PROTEZ BACAK TAKILACAK

Darbe girişiminde FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ağır silahla yaraladığı Sabri Gündüz, önceki gün Bağcılar'da bulunan Medipol Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül tarafından ameliyat edildi. 2 aylık tedavinin ardından Gündüz'e protez bacak takılacak.

18-02/22/erdogan-sabri.jpg
Cumhurbaşkanı erdoğan, 2 yıldır tedavi gören gazi Sabri Gündüz'ü evinde ziyaret etmişti. Erdoğan, AK Parti Ankara il kongresindeki konuşmasında da Gazi Gündüz'den bahsederek, ''2 Sabri tanıdım ben, birisi bu Sabri ayağı kesiliyor. Diğeri de kendini tankın altına atan Sabri. Onu da çok ameliyat ettiler'' demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN