Erdoğan, 'adını anmak istemediğim üniversite' dedi, bölüneceğini açıkladı

Erdoğan, 'adını anmak istemediğim üniversite' dedi, bölüneceğini açıkladı

Meclis'teki grup konuşmasında partilere seslenen Erdoğan, İsmini anmayacağım dediği İnönü Üniversitesi'ni ikiye bölüp Turgut Özal Üniveristesi'ni kuracağız dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Kürsüden ölümünün 25. yıl dönümü sebebiyle 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı hatırlatan Erdoğan, Malatya’da Özal adına bir üniversite açacaklarını söyledi. İnönü Üniversitesi’nin öğrencilerinin ikiye bölünerek Turgut Özal Üniversite’sinin kurulacağını kaydeden  Erdoğan “adını anmayacağım” diyerek İnönü demek yerine “mevcut üniversite” demeyi tercih etti.

“8. Cumhurbaşkanımız siyaset ve millet adamı Turgut Özal’ı rahmetle yad ediyor mekanı cennet olsun diyorum. Türkiye’nin sancılı bir döneminde gerçekleştirdiği reformlarla ülkemizin önünü açan Özal’ın hizmetlerinin önemi vefatından sonra çok daha iyi anlaşılmıştır. Bu vesile ile şu müjdeyi de vermek isterim; rahmetli Özal’ın adını memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kurulmasına karar verdik. İsmini anmayacağım oradaki mevcut üniversitenin öğrenci sayısı fazla. Onu ikiye böleceğiz ve böylece kuracağımız Turgut Özal Üniversitesi ile Malatya iki ayrı üniversiteye sahip olacak. Kuruduğumuz andan itibarende 30 bin civarında öğrencisi olacak. Mekan yer her şey hazır hemen adımı atacağız. YÖK bu konuda gereken çalışmayı tamamladı. Biliyorsunuz FETÖ Rahmetli Özal’ın adını istismar ederek Ankara’da bir üniversite açmıştı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kurulmasıyla hem merhum Özal’a vefa borcumuzu ödemiş hem de FETÖ’nün bu istismarını tarihten kazımış oluyoruz.Üniversitemizin Malatya’mıza ve ülkemize şimdiden hayırı olmasını diliyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN