Erdoğan kritik soruya cevap verdi: Niye olmasın?

Erdoğan kritik soruya cevap verdi: Niye olmasın?

23 Nisan nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Yiğit Türk'e devretti. Erdoğan, gazetecilerin küçük cumhurbaşkanına sorduğu 'Genel başkan olmayı düşünür müsünüz?' sorusuna gülümseyerek yanıt verdi, 'Niye olmasın?' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 23 Nisan programı kapsamında çocukları ağırlarken geleneksel olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Yiğit Türk'e devretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koltuğuna oturan Yiğit Türk, "Bugün Gazi Meclis'imizin açılışı, kendi iradesiyle başlattığı mücadelenin yıl dönümüdür. Bizlere, milli irade ve demokrasi armağan eden 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehitlerimizin geride bıraktıkları çocuklarıyla kardeş olduğumuzu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

ÜÇ KİŞİNİN ELİNİ ÖPÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlenen törende çocuklara şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Tüm yavrularımızın gözlerinde öpüyorum. Sizler bizim güvencemizsiniz. Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu konuşma çok çok güzeldi. Kandilinizi kutluyorum, bayramınızı kutluyorum. bugün 2 bayramı bir arada yaşıyoruz.

3 kişinin elini öpeceksiniz, anne, baba ve öğretmenlerinizin. Daha önce elini ayağını uzatanlar oldu. Bu artık olmayacak"

GENEL BAŞKANLIK NİYE OLMASIN

Gazeteciler küçük Cumhurbaşkanına sorular da sordu. Referandum sonuçlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Ak Parti'ye katılılacak, genel başkan olacak mısınız? sorusuna küçük cumhurbaşkanı "Niye olmasın" diye yanıt verdi. Aynı yanıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Neden olmasın, yasa bu hakkı vermiş' diye tekrarladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler bizim güvencemizsiniz. Şu anda cumhurbaşkanımızın şahsında yavrularımızla iftihar ettiğimizi ifade etmek istiyorum. 

Yapmış olduğu hazırlık itibariyle çok güzel bir hazırlığı sınması ve istikbali nasıl vaat ettiğini ortaya koyması bakımından önemli.

Ben cumhurbaşkanımızla iftihar ediyorum. Şunu bilecekler ki cumhuriyet bu vatan bizimdir. Ve bu vatana hep birlikte sahip çıkacağız.Dünyada olmayan sadece bizde olan bir ulusal çocuk bayramını kutluyoruz.Derslerinizde sizlere üstün başarılar diliyorum. Hiçbir zaman anneleriniz babalarınız öf bile demesin. Onlara bunu dedirtmeyin. Aynı şekilde öğretmenlerinizi bugünlere gelmenizde iftihar vesilenizdir. Adeta ilim ve feyz kaynağınızdır. Bunları çok iyi bilip bizim varlık sebebimiz olan öğretmenlerimizin de kıymetini bilelim. 3 kişinin elini öpeceksiniz. Baba, anne, öğretmen. Başka hiç kimsenin elini öpmeyeceksiniz. Bazen ellerini ayaklarını uzatanlar çıkar. Bundan sonra bunlar olmayacak.

SORU: Cumhurbaşkanlığı sistemi çocuklara ne getirecek? Telefon, televizyon, tablet konusunda ne diyorsunuz?

YİĞİT TÜRK: Şu an çocuklarda bahçeye çıkıp değil de telefona televizyona bakmayı tercih ettikleri için bu yanlış bir şey. Bunların yerine bahçeye çıkıp oynayabilir. sosyalleşebilirler. Bu daha iyi olur.

NİYE OLMASIN

SORU: Yeni sistemle size yeni haklar doğurdu, genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?

YİĞİT TÜRK: Niye olmasın?

ERDOĞAN: (Gülümseyerek) Dediği gibi madem böyle bir hak verdi? Niye olmasın… 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN