Erdoğan: Milletin yaptığı 'hassas ayarı' doğru anlayalım

Erdoğan: Milletin yaptığı 'hassas ayarı' doğru anlayalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tevazu sahibi olun, kimseye tepeden bakmayın” çağrısı yaptı. Vesayet mesajı verdi: Önümüzdeki dönemde en çok vesayete ve darbeye karşı dikkatli olacağız. İster içeriden ister dışarıdan gelsin milli iradeye gölge düşürecek, hiçbir dayatmaya rıza göstermeyeceğiz.

Milletvekillerinin yemin töreni için Meclis’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman askeri törenle karşıladı. Daha sonra AK Parti grup toplantı salonuna geçen Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına, yemin ederek resmen görev alacak 27. Dönem milletvekillerini tebrik ederek başlayan Erdoğan, yeni dönemin ilk AK Parti Grup Toplantısı’nın parti ve ülke için hayırlı olmasını diledi.   

Vekillere seslenen Erdoğan “Hizmet yarışında bayrağı artık sizler devraldınız. Yapacak çok işimiz var. Her birinizin enerjisine, üretkenliğine ve sadakatine ihtiyacımız var” dedi. Erdoğan, şu mesajları verdi: Tek bir anınızı bile boşa geçirmeye hakkınız yok. Cumhur ittifakı olarak baktığımızda 344 milletvekili olarak mecliste yüzde 57’lik çoğunluğa sahibiz. Bu milletvekili seçimlerinde hedeflerimizin altında kalmamız daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52.56 oy oranı ile en yakın rakibimizin 11 milyon üstü bir rakamla bize teveccühünü gösterdi. Milletimizin sandıkta yaptığı hassas ayarı doğru değerlendirmemiz lazım...

AK Parti’li vekillere tevazu mesajı veren Erdoğan, şöyle devam etti: Biz tevazuyu kendisine ilke edinmiş insan topluluğuyuz. Kimseye tepeden bakamayız. Bu anlayışı kabul etmeyeceğiz. Bir davanın mensupları olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu hareketin için ben olmaz biz olur. Aksi takdirde bizden öncekiler nasıl yerle yeksan olduğuysa biz de yerle yeksan oluruz. 26 milyon insan bize güven aşıladı. 50 milyon oyun içinde 26 milyon. Bu imtihanı başarı ile vermemiz lazım. Salı günü ilk yurtdışı ziyaretimi Azerbaycan ve KKTC’ye gerçekleştirerek geleneğimizi sürdüreceğiz. Çarşamba günü de Brüksel’e giderek ülkemizi temsil edeceğiz. 2 günlük bir NATO zirvesinden sonra burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

181 BİN PASAPORTUN TAHDİDİ KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer mesajları da şöyle:

Millet bizim çalışmalarımızı 1994’ten beri biliyor. Seçimlerde gördünüz, bizlerle ilgili ‘yorgun bir cumhurbaşkanı adayı’ gibi yakıştırmayı yapanların hali ortada. Bize ‘yorgun’ yakıştırmasını yapanların, bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberleri yok. Aslında onlar zihninsel bir yorgunluğun içerisindeler fakat bizler böyle bir durumun içinde değiliz. Çok daha güçlü bir şekilde, çok daha güçlenerek bu yola devam ediyoruz.

Bundan sonra daha çok çalışacak, daha kesin neticeler elde edeceğiz. Biz 2002 yılında tek başına iş başına demiştik. 2007’de durmak yola devam demiştik. 2011’de haydi bir daha demiştik. 2015 Kasım’ında ilk günkü aşkla demiştik. Biz sözümüzü tuttukça milletimiz de bizi el üstünde tuttu. Bizim milletten başka sığınağımız yok, bu bilinçle çalışmalıyız. 15 Temmuz’da bu meclis dirayetiyle adeta tarih yazmıştır.

Önümüzdeki dönemde en çok vesayete ve darbeye karşı dikkatli olacağız. İster içeriden ister dışarıdan gelsin milli iradeye gölge düşürecek, milletimizin emanetine halel getirecek hiçbir dayatmaya rıza göstermeyeceğiz.

FETÖ ile mücadele kapsamında artık soruşturmalar ve davalar belli bir aşamaya geldiği için, bunlardan 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi, şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içeresinde kaldırılacak. Böylece yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermiş olacağız.

Sabah yemin akşam kabine

Yarın gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı yemin töreniyle Türkiye’nin yeni bir döneme adım atacağını dile getiren Erdoğan, Beştepe takvimini açıkladı: “Meclis’teki merasimin ardından Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde muhteşem bir göreve başlama töreni gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar kesinleşen haliyle törene 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı düzeyinde katılım olacak. Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak Pazartesi akşam 21.00’de yeni kabineyi açıklayacağız. Pazartesi ilk Cumhurbaşkanlığı KHK’sını da yayınlayacağız.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN