Erdoğan'dan ABD'ye: Bizimle müttefikseniz müttefikliğinizin gereğini yapın

Erdoğan'dan ABD'ye: Bizimle müttefikseniz müttefikliğinizin gereğini yapın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 21'e yükseldiğini açıklayarak, Fırat Kalkanı'nda, Cerablus'ta, El Bab'da yürütülen başarılı operasyonlardan bahsetti. Erdoğan bu noktada terör örgütlerine kalkan olan ABD'yi işaret ederek, "Bizimle müttefikseniz müttefikliğinizin gereğini yapın, değilseniz onu söyleyin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan İl Kongresi için bugün Gaziantep'teydi. Kongre öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara seslenen Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütü PKK/PYD'nin işgal ettiği bölgelere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 21'e yükseldiğini açıkladı.

ABD'YE REST

Erdoğan, sözlerinin devamında terör örgütlerine tabir-i caizse kalkan olan ABD'yi işaret ederek şu çağrıda bulundu:

"Biz Fırat Kalkanı Harekatı'nda bunu yaptık mı, Cerablus'ta yaptık mı, Rai'de, El Bab'da yaptık mı? Afrin'de de yapacağız, Münbiç'te de yapacağız, İblib'de de yapacağız. Sahiplerine teslim edeceğiz. Bizimle müttefikseniz müttefikliğinizin gereğini yapın, değilseniz onu söyleyin."

18-02/25/9033139.jpg

Öte yandan, harekatın 37'nci gününde (bugün) TSK tarafından yapılan açıklamada son sayı 2 bin 18 olarak açıklanmış, son olarak 5 köyün de teröristlerden temizlendiği kaydedilmişti.

"ANTEP EKONOMİ DEVİDİR"

Daha sonra Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan şu sözleri kaydetti:

"Türkiye'nin sıkıntıları konusunda biz en iyi Gazianteplilerle dertleşiriz. Çünkü bu meselenin hangi meselesi varsa hepsinin bir ucunda Gaziantep bulunur. Çünkü Antep 12 milyar doları bulan dış ticaret hacmiyle bir ekonomi devidir.

Gençler şu anda ihtiyaç olduğu anda bizler emir komuta zinciri içerisinde hiç endişe etmeyin sefer görev emri çıktığı anda başta şahsım olmak üzere hep birlikte yola çıkarız. Sizler 15 Temmuz'da cumhurbaşkanınızın çağrısına uyarak sokaklara dökülmediniz mi? Bu FETÖ'cülere meydanları dar etmediniz mi? 251 şehidimiz oldu, 2 bin 193 gazimiz oldu ama FETÖ'cüler amacına ulaşamadı. Şimdi elhamdülillah 2 bin 21 terörist bugün etkisiz hale gelmiş durumda.

18-02/25/9033390.jpg

MÜLTECİ HAYATINA SON VERİLECEK

Şu anda Gaziantep misafir ettiği yaklaşık 500 bin mülteciyle Suriye'deki krizi iliklerine kadar yaşayan bir şehirdir. Siz de o asil duruşunuzla sadece kardeşlik ve komşuluk hukukunun gereğini yerine getirmekle kalmadınız, tüm dünyaya insanlık dersi verdiniz. İnşallah Afrin harekatında da bölgedeki kardeşlerimiz kendi topraklarına dönmek suretiyle bu mülteci hayatına son vermiş olacaklar.

PKK'NIN BAŞINI EZİYORUZ

Bugün 37. gününe giren harekatın başarı ile tamamlanmasınına ardından bir kaç yüz bin kardeşimizin geri döneceğini söylüyorum. Diğer taraftan PKK'sından DAEŞ'ine, FETÖ'süne kadar terör örgütleri eyleme geçtiğine Gaziantep bundan en fazla zarar gören şehirlerimizden oldu. PKK'nın başını hem topraklarımızda hem de Kuzey Irak'ta her gün ezeceğiz, eziyoruz. 

18-02/25/9033119.jpg

GERİ DÖNÜŞ ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL

Biz 60 bin kişinin ismini ilgili ülkeler bildirdik. 6 bin kişiyi de iade ettik. FETÖ derseniz zaten darmadağın olmuş vaziyette. Davalar yavaş yavaş neticelenmeye başladı. Ve yüklü cezalarla bedel ödüyorlar, ödeyecekler. Elbette sağda solda kalmış kılıç artıkları olabilir, onlar da önünde sonunda yakayı ele vermekten kurtulamayacaklar. FETÖ ile mücadelede geriye dönüş asla söz konusu değildir, bundan sonrası zaman ve süreç işidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN