Erdoğan'dan Almanya'ya tepki: Alınan karar intihardır | Son dakika haber

Erdoğan'dan Almanya'ya tepki: Alınan karar intihardır | Son dakika haber

Almanya'da yayın yapan Die Zeit gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor" dedi. Erdoğan, "Almanya Başbakanı Merkel ile bir sorunum yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 zirvesi öncesi Alman basınına yaptığı açıklamada, "FETÖ destekçileri Türkiye'ye iade edilmediği sürece Almanya'yı teröristleri koruyan ülke olarak göreceğiz" dedi. 

MERKEL'DEN G20 ÖNCESİ KRİTİK AÇIKLAMA

Başbakan Merkel, yarın piyasaya çıkacak olan haftalık “Die Zeit” gazetesine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik bazı mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mesajınız var mı sorusuna Merkel şöyle yanıt verdi: Bizim Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli insanlarla birlikte iyi yaşamamız benim en büyük arzum. Bu milyonlarca insan Almanya'yı yurt edindi ve herkes gibi onların da eşit şanslara sahip olması gerekir. Bunun yanında Türkiye ile akıllı ilişkiler arzu ediyorum, her ne kadar sorunların üstüste yığıldığını ve bizim bir çok şeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan farklı gördüğümüzü biliyor olmama rağmen. Ama bunun için bir Almanya Başbakanı olarak Deniz Yücel ve öteki gazetecilerin serbest bırakılmasını istemekten de vazgeçmem, tam tersine.

UYGUNSUZ AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Merkel, G-20 zirvesi öncesi ABD Başkanı Trump'ın yanında Cumhurbaşkanı Erdoğanla da biraraya gelecek. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme saatinin tam belirlenmediğini, ancak görüşmenin zirve öncesi olacağını açıkladı. Merkel Erdoğan görüşmesinin Merkel Trump görüşmesinin ardından yapılması bekleniyor. Merkel, ABD Başkanı Trump'la perşembe akşamı saat 18'de buluşacak. Hükümet sözcüsü Seibert, görüşme arzusunun Türkiye tarafından geldiğini söyledi. Görüşmeye son zamanlarda iki ülke arasında yaşanan gerilimin giderek tırmanması neden gösteriliyor. Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da Türk vatandaşlarıyla buluşmasını zaman uygun değil diyerek, geri çevirmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN