Erdoğan'dan Türk Akım Gaz Boru Hattı Projesi'yle ilgili kanuna onay

Erdoğan'dan Türk Akım Gaz Boru Hattı Projesi'yle ilgili kanuna onay

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Erdoğan'ın, 6765 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türk Akım Gaz Boru Hattı Projesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u onayladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletlerarası anlaşmalara ilişkin iki kanunu onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Erdoğan, 6765 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türk Akım Gaz Boru Hattı Projesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" ile 6766 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Benin Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ekonomik, Ticari ve Teknik İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

TÜRK AKIMI NEDİR?

19 milyar dolara mal olması beklenen Türk Akım Gaz Boru Hattı Projesi, Rusya’dan başlayıp Karadeniz üzerinden Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki alım terminaline uzanacak. Türkiye toprakları üzerinden Yunanistan sınırına kadar uzanan, her biri yıllık 15.75 milyar metreküp kapasiteli, iki boru hattından oluşacak Türk Akımı toplamda 31.5 milyar metreküp kapasiteye sahip olacak. Denizdeki iki hattın inşası ve işletimi Rusya Federasyonu tarafından yapılacak.

3 BİR ÜLKE KESEMEYECEK

Karadaki hatlardan birisi Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi tarafından inşa edilecek. Avrupa’ya gaz taşıyacak diğer kara hattının inşası ve işletimi, yüzde 50 oranında ortaklık payı ile iki ülkenin belirleyeceği şirketler tarafından kurulacak yeni bir şirket tarafından yapılacak.  

Türk Akım projesi kapsamında inşa edilecek boru hatlarından birisi sadece Türkiye’ye gaz vereceği ve başka bir ülkenin iletim sistemi kullanılmayacağı için gazın üçüncü ülkeler tarafından kesilmesi sözkonusu olmayacak. 

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN