Erdoğan'dan Yunanistan'a ihlal uyarısı: Böyle devam ederlerse gereğini yaparız

Erdoğan'dan Yunanistan'a ihlal uyarısı: Böyle devam ederlerse gereğini yaparız

Yunanistan'ın Türkiye hava sahasını 147 kez ihlal etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim Yunanistan'la savaşa girelim diye bir derdimiz yok. Ancak verdiği sözlerde durmuyorlar. Sıkıntı burada. 147 hava ihlali yaptılar biz eğer komşuysak dostsak hava sahamızı neden ihlal ediyorsunuz. Buna devam ederlerse biz de gereğini yaparız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadeleyi 'kırmızı çizgi' olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen 'NATO Lider Zirvesi'nden başarıyla ayrıldıklarını kaydetti. Yunanistan'ın 147 kez hava ihlali yapmasına tepki gösteren Erdoğan, bu şekilde devam etmeleri halinde Yunanistan'a gerekeni yapacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu bir davet sürecidir. Biz davete evet dedik. Teröre ve teröriste yönelik şartlarımızı ortaya koyduk kabul edildi. Avrupa yıllardır bu işi PKK ile geçiştirdi. Ama biz bunu kabul etmedik. FETÖ, PYD ve YPG'yi de sözleşmenin içerisine yerleştirmemeniz gerekiyor dedik. Yan çizmeye kalktılar ama bu bu bizim kırmızı çizgimizdir dedik. Kabul etmeyecek olursanız kesinlikle anlaşmaya evet diyemeyiz. Sonra da kabul ettiler. Nasıl başarıyla çıktığımızın çok güzel bir ifadesidir.

YUNANİSTAN BÖYLE DEVAM EDERSE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Bizim Yunanistan'la savaşa girelim diye bir derdimiz yok. Ancak verdiği sözlerde durmuyorlar. sıkıntı burada. 147 hava ihlali yaptılar biz eğer komşuysak dostsak hava sahamızı neden ihlal ediyorsunuz. bunu yaparsanız bize düşen hava kuvvetlerimizin cevap vermesidir. Bunu yapmazsak benim vatandaşlarım silahlı kuvvetlerimiz nerde demez mi. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Yunanistan devam ederse biz de üzerimize düşeni yaparız. Miçotakis hakkı teslim etmiştir diyelim ama birçok lider bizi barıştırmak için gayret etti ama böyle bir şey düşünmediğimizi söyledik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN