Erdoğan'ı hedef alan 'Başçalan' hesabı Emniyet İstihbarat'tan yönetilmiş

Erdoğan'ı hedef alan 'Başçalan' hesabı Emniyet İstihbarat'tan yönetilmiş

FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde kullandığı "Başçalan” hesabının Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan yönetildiği ortaya çıktı.

FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde kullandığı Twitter hesaplarından biri olan 'Başçalan'ın Emniyet'ten yönetildiği belirlendi. Yolsuzluk iddiasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın montajlı ses tapelerinin yayınlandığı hesap üzerinde yapılan soruşturmada hesabın IP adresi de araştırıldı. Soruşturma sonucunda da hesaba Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan erişildiği belirlendi.

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi bugün yazısında hesabın yönetildiği IP adresine nasıl ulaşıldığını aktardı: 

"17-25 ARALIK günleriydi. FETÖ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için, yolsuzluk görünümlü senaryosunu uygulamaya koymuştu.Bugün birçoğu yurtdışına kaçan FETÖ’nün polisleri, savcıları devreye girmiş, operasyon başlatmıştı. FETÖ’nün sosyal medyası ise yıkım ekibi olarak işbaşındaydı. Hani 15 Temmuz’da “Tanklar Çankaya’ya doğru çıkıyor” diye darbenin ilk tweet’inin atıldığı Fuat Avni hesabı aktif olarak devredeydi. Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen kes-yapıştır oluşturulmuş ses kayıtlarının yayınlandığı hesabı hatırladınız mı? Adı, ‘bascalan’dı. Ses kaydı önce ‘bascalan’da yayınlanmış, eşzamanlı olarak ‘haramzadeler’, ‘bilaloglan’ isimli sitelerden taarruza geçilmişti. Bu hesapların hemen 17-25 Aralık’tan önce oluşturulduğunu da belirtmek isterim.

FETÖ bir operasyona başlayınca sadece polisi, savcısı ile değil; gizli tanığı, muhbiri, STV’si, Zaman ve Bugün gazeteleri ve Fuat Avni’si ile toplu taarruza kalkıyordu.

OPERASYON NASIL YÜRÜTÜLÜYORDU?

Sistem şöyle işliyordu: Operasyon yapılacak olan hedefe ilişkin nihai talimat Fetullah Gülen’den geliyordu. Yapılanma içinde yardımcısı ‘Uzun Cevdet’ üzerinden doğrudanGülen’e bağlı olarak çalışan ‘hususiler’ birimi harekete geçiyordu. Önce operasyon yapılacak olan birim ya da şahısla ilgili önceden belirlenmiş olan gizli tanık ihbarda bulunuyordu. MİT TIR’larıyla ilgili ihbar, Jandarma istihbaratın bulunduğu Ankara Güvercinlik’ten yapılmıştı. Bundan sonra iş artık savcı ve polis biriminin işiydi. Dinlemeler başlıyor, operasyon için gerekçeler hazırlanıyor ve belirlenen tarihte sabah 05.00’te kapılar çalınıyordu. Zanlılar henüz gözaltına alınmadan, sorguları yapılıp savcılığa çıkarılmadan önce FETÖ’nün medya yapılanması devreye giriyordu. Medyanın yapılanmasının görevi, algı operasyonunu gerçekleştirmekti...İlhan Selçuk henüz polis merkezine götürülmeden telefon tapelerinin servis edilmesi gibi. Polis birimi tarafından operasyon öncesinde hazırlanan veriler FETÖ’nün sosyal medya birimi tarafından bir bombardıman şeklinde servis ediliyordu. Kimin tutuklanacağından foto montajla hazırlanan uygunsuz görüntülere kadar her şey sosyal medya üzerinden servise sokuluyordu. FETÖ’nün operasyon aracı olarak kullandığı hesaplardan biri de ‘bascalan’dı. Bu hesabın hedefi o zaman başbakan olan Erdoğan’dı. Hırsızın başı gibi gösterilmeye çalışılıyordu. Bu algı ‘haramzadeler’ ve ‘bilaloglan’ isimli hesaplarla takviye ediliyordu. Bu hesapların hepsi Pensilvanya’dan yönetiliyordu ama farklı adreslerde hazırlanıyordu.

FETÖ’NÜN HESAPLARI NEREDEN ÇIKTI?

Şimdi size 17-25 Aralık sürecinde çok aktif olarak kullanılan ‘bascalan’hesabıyla ilgili bir tespiti aktaracağım. Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde yayın yapan ‘bascalan’hesabı nerede oluşturulmuş? Adres, devletin içi. Hem de devletin en mahrem kurumlarından birinde, o zaman Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olan Erdoğan hakkında hesap oluşturulmuş. Sadece oluşturulmamış, aktif olarak kullanılmış.

Aklınıza hemen MİT gelmesin. IP adresini de vereceğim. Daha doğrusu hesabın adresini veren ben değilim. Turkcell Superonline tarafından 17.04.2014 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilen, ‘IP Adresi Kullanıcı Tespiti Hakkındaki’ yazıda, ‘bascalan’ hesabının açıldığı ve aktif olarak yönetildiği adresi olarak,‘Emniyet Genel Müdürlüğü’ gösteriliyor."

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN