Erdoğan'ın talimatının ardından Harran'daki 15 Temmuz anıtı kaldırıldı

Erdoğan'ın talimatının ardından Harran'daki 15 Temmuz anıtı kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykelinin yapılmasına tepki göstermesinin ardından, Harran'da yapılan 15 Temmuz anıtı kaldırıldı.

Şanlıurfa'da Harran İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Anıtı'nda yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanka eliyle 'dur' işareti yaptığı heykel kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, "Şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar, tabii bunu duyunca ben çok üzüldüm. Bir defa bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini, ne masklar yapılmasını, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, bir defa bunları kaldırttık ayrı mesele, bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler, heykel değil, hizmete yönelik eserler diksinler" demişti.

Erdoğan'ın bu sözlerini söylediği gün Harran'daki heykel kaldırılmış oldu. Kocaeli'de İzmit'e bağlı Topçular Mahallesi'nde yapılan 15 Temmuz Anıtı'ndaki Erdoğan büstü de kaldırılmıştı.

ŞANLIURFA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN