Erzurum'da 2 günde 467 kaçak göçmen yakalandı

Erzurum'da 2 günde 467 kaçak göçmen yakalandı

Erzurum'da son iki günde yasal olmayan yollardan yurda giren Afganistan ve Pakistan uyruklu 467 kaçak göçmen yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şubesi ile Horasan ve Pasinler ilçe emniyet müdürlükleri ekipleri, Erzurum-Ağrı  karayolu, kent merkezindeki kuzey çevre yolu ve Nenehatun rampası mevkisinde  kaçak göçmenlerin gruplar halinde yürüdüğü ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, bu alanlarda yaptıkları aramalarda kaçak olarak yurda giren  Afganistan ve Pakistan uyruklu 222 göçmeni yakaladı. 

Otobüslerle polis merkezlerine götürülen yabancı uyruklular,  işlemlerinin ardından Aşkale ilçesindeki Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Bu kişiler dışında kentte dün de yasa dışı yollarla yurda giren 245  kişinin daha yakalandığı belirtildi.

Böylece kentte son 2 gün içinde yakalanan yabancı uyruklu sayısı  467'ye ulaştı.

İran'dan yasa dışı yollarla Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelerek  yurda giriş yaptıkları anlaşılan kaçak göçmenlerin, daha sonra batıdaki kentlere  gitmeyi amaçladığı belirlendi.

ERZURUM/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN