Erzurum'da akılalmaz olay: 36 öğrenci duvarda yemek yiyor

Erzurum'da akılalmaz olay: 36 öğrenci duvarda yemek yiyor

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bu yıl kapatılan Yanıkkaval Ortaokulu'nun 36 öğrencisi, kayıt yaptırdıkları okulun öğle yemeğinden faydalanamayınca, çıktıkları bahçedeki duvarı masa olarak kullanmaya başladı. Ortaya ise ilginç görüntüler çıktı.

Şenkaya ilçesinin 350 nüfuslu kırsal Yanıkkaval Mahallesi'ndeki ortaokul, öğrenci sayısının 40'ın altına düşmesi nedeniyle bu yıl kapatıldı. Açıkta kalan 36 öğrenci, 5 kilometre uzaklıktaki Kömürlü Mahallesi'nde bulunan ortaokula kaydedildi.

Ancak okulun yemek ihalesi daha önce yapıldığı için verilen yemekten bu öğrenciler yararlanamıyor. 36 öğrenci, öğle yemeğinde annelerinin evde hazırladıkları yemekleri bahçede yiyor. Öğrenciler, bahçe duvarını da masa olarak kullanıyor.

SOĞUK HAVALARDA BİLE DIŞARIDALAR

Veliler, okullarının kapatılmasına ve çocuklarının gittiği okulda yemek verilmemesine tepki gösterdi. Velilerden Akın Erdem, öğrencilerin soğuk ve yağışlı havalarda bile dışarıda yediğini, bu çağ dışı uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

"Yanıkkaval Mahallesi'ndeki okulumuz öğrenci azlığı gerekçesiyle kapatıldı. 36 öğrencimiz Şenkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından YİBO'ya verilmek istendi. Biz de yatılı kalmaları yerine, köyümüze yakın olan Kömürlü Mahallesi'ndeki okula taşımalı olarak gitmesini istedik. Öğrenciler, Kaymakamlık tarafından tahsis edilen minibüslerle okula gidip geliyor. Fakat yemek ihalesi önceden yapıldığı için okuldaki 105 öğrenciden, bizim olan 36 öğrenciye yemek verilmiyor. Yemek saatinde çocuklarımız koku yaptığı için sınıflara bırakılmadığından okulun bahçe duvarını yemek masasına çeviriyor ve karınlarını burada doyuruyor."

ERZURUM/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN