Esad El Bab’da ilerliyor

Esad El Bab’da ilerliyor

Rejim güçlerinin El Bab’ın güneydoğusundaki Deyr Hafir’e ilerlediği öne sürüldü. Suriye Türkmenlerinin liderlerinden Cevizci, Esad’ın hava üssünü korumak için IŞİD’in elindeki bölgeyi hedef aldığını söyledi.

KENAN BUTAKIN

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü IŞİD’in elindeki El Bab’a yönelik operasyonlar devam ederken, Esad rejimine bağlı güçlerin de kasabanın güneydoğusuna ilerlediği iddia edildi. Doğu Halep’ten sonra kırsal bölgelerde büyük taarruzlara hazırlandığı ileri sürülen Şam güçlerinin ilk hedefinin ise El Bab’ın güneyindeki Deyr Hafir ve çevresi olduğu kaydedildi. Deyr Hafir’in halen IŞİD’in elinde olduğunu söyleyen Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi’nin kurucularından Tarık Sulo Cevizci, rejimin bu bölgede bir hava üssü olduğunu ve özellikle bu üssü korumak için bölgeye ilerlediğini dile getirdi. Cevizci “Deyr Hafir, El Bab’ın 30 kilometre güneydoğusunda yer alıyor. Bu bölgeyi zaten PYD sıkıştırıyor. Esad’ın bu bölgede bir hava üssü de var. Hali hazırda devam eden Fırat Kalkanı Harekatı ekseninde zaten bu bölgeye bir müdahale söz konusu değil. Bu açıdan bir risk teşkil etmiyor” dedi.

TSK’DAN 145 GÜNDE DEV TEMİZLİK

Genelkurmay Başkanlığı, 24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı’nın bilançosunu açıkladı. Harekatta 226 meskun mahal ve bin 870 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD’den alındı. 9 Aralık’ta başlayan El Bab operasyonunda ise şehrin batı ve kuzeydeki mahallelerinin kuşatıldığı belirtildi. Fırat Kalkanı’nın başından bu yana bin 518’i ölü, 250’si yaralı ve 7’si sağ olmak üzere bin 775 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi. Harekatta terör örgütü PYD/PKK’ya da ağır darbe vuruldu. 295’i ölü, 4’ü yaralı ve 11’i teslim olmak üzere toplam 310 PYD’li terörist etkisiz hale getirildi. Türk jetleri ise bin 141 hedefe bin 233 bomba attı. Ayrıca tespit edilen iki bin 845 EYP ve 43 mayın imha edildi. IŞİD’in canlı kalkan olarak kullandığı sivillerin zarar görmemesi için hassasiyet gösterildiği vurgulandı. Öte yandan harekatın 144. gününde yaşanan gelişmeleri duyuran TSK, 228 hedefin imha edildiğini, 18 IŞİD’li teröristin öldürüldüğünü açıkladı. -DHA

YABANCI TERÖRİSTLERE ‘TÜRK SEDDİ’

Fırat Kalkanı Harekatı’yla güney sınırlarındaki terörist unsurları temizleyen Ankara, hudut bölgelerine 330 kilometrelik modüler duvar ve 191 kilometreklik güçlendirilmiş kafes tel çekti. Bu önlemlerle IŞİD’e katılmak için sınırı aşmaya çalışan yabancı terörist sayısı 2015’e oranla 7 kat azaldı. 2016’da kaçak geçiş teşebbüsünde bulunan 424 bin 641 kişi yakalandı. Ayrıca 3 milyon karton sigara ele geçirilerek PKK’nın finans kaynağına da darbe vuruldu. -AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN