Esed Doğu Guta'da yine saldırdı: 25 sivil öldü

Esed Doğu Guta'da yine saldırdı: 25 sivil öldü

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Doğu Guta'da saldırılar devam ediyor. Gelen son bilgilere göre saldırılarda 25 sivil daha hayatını kaybetti.

Doğu Guta'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Doğu Guta'daki sivil yerleşimlerden Haresta, Duma, Merc, Arbin, Hammuriye, Sakba, Kefer Batna ve Medyere bugün de hedef alındı.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, Kefer Batna beldesine düzenlenen 3 varil bombası saldırısında 22 sivil hayatını kaybetti.

Sakba'da 2, Hammuriye'de 1 sivil yaşamını yitirdi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Saldırılar aralıksız devam ederken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Sivil Savunma ekipleri arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken, sağlık merkezlerine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

Öte yandan Esed rejimi ve destekçilerinin Doğu Guta'ya dün ve önceki gün düzenlediği saldırılarda toplam 167 sivil ölmüştü.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin sivil yaşıyor.

DOĞU GUTA-ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN