Eski jandarma komutanına FETÖ üyeliğinden hapis

Eski jandarma komutanına FETÖ üyeliğinden hapis

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan eski Zonguldak Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı üsteğmen Bekir Kul'a, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Kul'un avukatları ve yakınları hazır bulundu. Kul ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Bekir Kul, FETÖ ile hiçbir irtibatının bulunmadığını savunarak, beraatını talep etti.

Kul'un avukatları da müvekkillerinin tahliyesine ve beraatına karar verilmesini istedi.

Sanık Kul'un son sözünün ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kul'un "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddesi gereği yarı oranda artırıma giden mahkeme heyeti, cezayı 9 yıla çıkardı ancak takdir hakkı kullanan heyet, cezayı 7 yıl 6 ay olarak belirledi.

Hükümle birlikte Bekir Kul'un adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN