Eylül'ü bulan 'Abrek' şimdi Tokat'ta Evrim'i arıyor

Eylül'ü bulan 'Abrek' şimdi Tokat'ta Evrim'i arıyor

Ankara'da kaybolduktan 8 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül'ü bulan arama köpeği "Abrek", Tokat'ın Turhal ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki Evrim Atış'ı arama çalışmalarına katıldı.

Samsun AFAD Müdürlüğünden getirilen "Abrek" isimli arama köpeği, Tokat'ın Turhal ilçesinde Yenisu köyünün yaylasında babaannesi Sati Atış'ın önceki gün hayvanları suya götürürken evde bıraktığı, döndüğünde kaybolduğu belirlenen 3 yaşındaki Evrim Atış'ın bulunması için başlatılan çalışmalarda kullanılıyor.

18-07/12/resimid_10060191.jpg

Arama çalışmalarına Ankara'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) arama köpeği "Mavi" ile Samsun AFAD Müdürlüğünden gelen "Abrek", "Mali" ve "Chi chi" isimli arama köpekleri de destek veriyor.

18-07/12/20180712_2_31408967_35549795.jpg

EYLÜL'Ü ABREK BULDU

"Abrek"in eğitmeni Abidin Korkmaz, köpeğinin 2 yaşında olduğunu söyledi. Arama köpeği "Abrek"e 6 ay boyunca eğitim verildiğini belirten Korkmaz, "Geçenlerde Ankara Polatlı'da kaybolan Eylül'ü de Abrek buldu. Bugün de burada görevlendirildik. Arama çalışmasına başladık." dedi.

18-07/12/20180712_2_31408967_35549807.jpg

Evrim'i arama çalışmalarından şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren Korkmaz, şunları kaydetti:

"Bu görev, Abrek'in dokuzuncu görevi. Abrek, Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezinde eğitim aldı. AFAD Başkanımız Mehmet Güllüoğlu'nun katkıları da var. Türkiye'nin her yerinde her iklim şartında çalışabiliyoruz. Polatlı'da gittiğimizin dördüncü gününde Eylül'ü bulmuştuk. Abrek'in tepki vermesi üzerine Eylül'ün yerini tespit etmiştik."

TOKAT/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN