F-4 davası sivil yargıda başlıyor

F-4 davası sivil yargıda başlıyor

Suriye’nin düşürdüğü F-4 keşif uçağı hakkındaki dava askeri mahkemelerin kapatılmasının ardından sivil mahkemeye taşındı. Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava 19 Aralık’ta başlayacak.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve askeri mahkemelerin kapatılmasından sonra, bu mahkemelerde görülen dava dosyaları da sivil mahkemelere taşındı. Bu davalardan olan 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama hakkındaki dosya Afyon 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Afyon’daki patlama gibi uzun süre Türkiye’nin gündeminde yer alan ve tartışılmaya devam eden Suriye’nin düşürdüğü F-4 keşif uçağı davası da sivil mahkemeye alındı. 22 Haziran 2012 tarihinde görev uçuşu esnasında düşürülen ve Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un şehit olduğu olaydan sonra görülen davada gizlilik kararı bulunuyordu. Askeri mahkemelerin kapatılmasıyla yarım kalan davanın, 19 Aralık’ta Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN